Čović objavio fotografiju s izraelskim premijerom Netanyahuom i osudio napad

Foto: EPA

Čelnik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović izrazio je nadu da će se mir brzo uspostaviti na Bliskom istoku u objavi na X-u uz koju je postavio i fotografiju s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, a nasilje su osudili i drugi dužnosnici iz Bosne i Hercegovine.

"Užasni prizori napada na Izrael. Izražavam sućut za svaku žrtvu i razaranja koja su se dogodila", napisao je Čović na X-u. Izrazio je nadu da će brzo biti uspostavljen mir. 

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto osudila je Hamasov teroristički napad, ističući da BiH stoji uz Izrael. "Nedvosmisleno osuđujem nepravedan i brutalan napad Hamasa na Izrael i njegove građane. Čvrsto stojimo uz Izrael u ovim teškim trenucima", napisala je Krišto.  

I premijer Federacije BiH Nermin Nikšić osudio je nasilje, navodeći da je Bosna i Hercegovina slično prolazila prije 30 godina. "Nasilje je neprihvatljivo u svakoj formi, a naročito ono koje podrazumijeva stradanje civila'', istaknuo je premijer Federacije BiH i čelnik SDP-a BiH Nermin Nikšić. 

Na zgradi Sveučilišta u Mostaru tijekom protekle noći projicirana je zastava Izraela te su izrazili potporu akademskim partnerima i osudili teroristički napad. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.