Danima će biti pljuskova i grmljavine, ponegdje moguće i nevrijeme

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bit će djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te nestabilno. Lokalno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, češćih na sjevernom Jadranu te na zapadu unutrašnjosti, moguće i jače izraženih. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas.

Vjetar umjeren jugozapadni, poslijepodne u unutrašnjosti u okretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Još prijepodne na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 30 stupnjeva Celzijusovih.

U Zagrebu će danas biti djelomice sunčano, ali nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka na širem području grada povremeno je moguća kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Vjetar umjeren jugozapadni, poslijepodne u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura oko 27°C.

Upozorenje na grmljavinsko nevrijeme

Za većinu Hrvatske danas je objavljeno žuto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme. Za srednju i južnu Dalmaciju objavljeno je upozorenje na vjetar, dok za splitsku i dubrovačku regiju nema upozorenja.

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", upozorava DHMZ.

Slična situacija se očekuje i sutra.

Prognoza po regijama

Istočna Hrvatska: Djelomice ili pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 19 do 22, a najviša dnevna između 29 i 32°C.

Središnja Hrvatska: Djelomice sunčano i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar umjeren jugozapadni, navečer u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Najniža temperatura zraka od 18 do 21, a najviša dnevna između 27 i 29°C.

Gorski kotar i Lika: Promjenljivo oblačno mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najniža temperatura zraka od 16 do 19, a najviša dnevna između 25 i 27°C.

Istra: Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te nestabilno. Mjestimice će biti pljuskova, grmljavine koji će biti izraženiji, pogotovo u noći te ponovno navečer. Puhat će umjereno, mjestimice pojačano i jako jugo i jugozapadni vjetar. More će biti umjereno valovito, mjestimice valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 17 do 21°C, a najviša dnevna od 26 do 28°C.

Sjeverni Jadran: Promjenljivo i nestabilno s kišom i pljuskovima, a ponegdje pljuskovi mogu biti i jače izraženi. Puhat će većinom umjereno jugo. Najniža temperatura zraka od 19 do 22, a najviša dnevna između 26 i 28°C.

Dalmacija: Djelomice ili pretežno sunčano i vrlo toplo. Uz umjeren razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi, osobito u unutrašnjosti. Puhat će umjereno i jako jugo. Najniža temperatura zraka od 21 do 24, a najviša dnevna između 27 i 30°C.

Iduća tri dana

DHMZ najavljuje da se u utorak, srijedu i četvrtak očekuje promjenjivo i nestabilno, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom.

Oborina će biti češća na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, a pritom može biti izraženijih pljuskova. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Manje toplo, osobito na kopnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.