Detalji o napadaču na Trumpa: Branio ženu od silovatelja, dobio Policijskog Oscara

Screenshot: News & Record

Pojavili su se novi detalji iz prošlosti Ryana Routha, osumnjičenika za pokušaj atentata na Donalda Trumpa. 1991. novine News & Record pisale su o njemu zbog pomoći u obrani žene od navodnog silovatelja.

Pod naslovom "Borba protiv kriminala se isplati" tada 25-godišnjak opisan je kao "supergrađanin" nakon što mu je ogranak Međunarodne policijske udruge Greensboro dodijelio nagradu Policijski Oscar.

Optužbe za "oružje za masovno uništenje"

Međutim, Washington Post izvještava da javni zapisi također pokazuju da je Routh dobio kaznene prijave za dva odvojena incidenta 2002. zbog posjedovanja "oružja za masovno uništenje".

Nije jasno što se misli pod "oružjem za masovno uništenje", ali jedna od definicija kaže da je to svako oružje koje može ubiti ili teško ozlijediti veći broj ljudi, odnosno nanijeti veću štetu građevinama ili prirodi.

Routh se izjasnio krivim po prvoj točki optužnice u travnju 2002., ali nikakvi drugi detalji nisu bili dostupni javnosti.

Zabarikadirao se u zgradi, imao strojnicu

News & Record izvijestio je da se kasnije te godine na tri sata zabarikadirao u zgradi tvrtke United Roofing u Greensborou te da je bio naoružan strojnicom.

Incident je započeo nakon što je zaustavljen zbog prometne blokade, no policija ga je na kraju uhitila bez većih problema.

Tada je priznao krivnju za vožnju bez vozačke dozvole i registracije, otpor javnom službeniku i nošenje skrivenog vatrenog oružja, dok javni podaci navodno pokazuju da je optužba za oružje za masovno uništenje bila odbačena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.