Direktor Kije dao ostavku zbog opoziva



GLAVNI izvršni direktor korejskog proizvođača automobila Kije dao je ostavku na svoju funkciju nakon što je tvrtka diljem svijeta morala povući 100.000 vozila zbog loših električnih spojeva, objavljeno je danas.

Chung Sung-eun, porpredsjednik uprave i jedan od dva glavna izvršna direktora Kije, dao je ostavku u petak, naveo je glasnogovornik kompanije Michael Choo, i dodao da je ostavka povezana s opozivom, ali nije dao daljnje komentare. Nasljednik još nije imenovan.

Kia je podružnica glavnog korejskog proizvođača Hyundaija, a zajedno te dvije kompanije čine petu najjaču automobilsku grupu na svijetu.

Ostavka Chunga dolazi u trenutku kad je cijeli svijet šokiran serijom opoziva, koji su počeli s nevjerojatnim opozivom Toyotinih vozila prije godinu dana. Japanska tvrtka je dosad povukla preko deset milijuna vozila.

Nema opravdanja za neuspjeh

Novinska agencija Južne Koreje Yonhap navela je kako je predsjednik grupe Hyundai, Chung Mong-koo, koji nije u rodu s Kijinim Chungom, zatražio od direktora Kie da podnese ostavku nakon povlačenja 104.047 vozila zbog krivo postavljenih električnih žica koje kontroliraju svjetlo unutar vozila, prenosi AP.

Kia ima složen sustav upravljanja. Iako je Chung bio voditelj poslovanja, svakodnevni posao uglavnom vode dva predsjednika – predsjednik inozemnih poslova Hank Lee i predsjednik domaćeg poslovanja Seo Young-jong, koji je također glavni izvršni direktor.

Kia je u drugom kvartalu ove godine zabilježila profit od 61 posto, a vozila proizvodi u Južnoj Koreji te Kini, Slovačkoj i SAD-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.