Doček nogometaša je u nedjelju u Zagrebu. Tomašević objavio detalje

Foto: Pixsell

DOČEK hrvatske nogometne reprezentacije bit će u nedjelju poslijepodne u Zagrebu, potvrdila je Indexu Dinka Živalj, glasnogovornica zagrebačke Gradske uprave.

Podsjetimo, Hrvatska u subotu igra utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nakon što je jučer u polufinalu poražena od Argentine rezultatom 3:0. Protivnika će doznati večeras nakon okršaja Francuske i Maroka. Utakmica se u subotu igra u 16 sati po hrvatskom vremenu.

Naknadno je sve potvrdio i Tomislav Tomašević.

"Jutros smo se čuli s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS), reprezentacija bi trebala sletjeti u nedjelju između 15 i 17 sati, u svakom slučaju popodne, i po tome ćemo raditi doček", izjavio je Tomašević novinarima u zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. HNS je naknadno objavio da je slijetanje predviđeno u 17:10 sati.

Istaknuo je kako ga veseli što je Hrvatska drugo svjetsko prvenstvo zaredom u najmanju ruku među četiri najbolje nogometne reprezentacije u svijetu. "Još se igra i utakmica za treće mjesto u subotu tako da se nadam još jednoj brončanoj medalji kao onoj 1998., kada sam i sam bio na toj utakmici", rekao je Tomašević.

Što se tiče dočeka reprezentacije, sada se rade sigurnosni protokoli i druge stvari koje se komuniciraju HNS-om i vladom, MUP-om i drugim resornim ministarstvima. "Za sada sigurno znamo termin i po tome ćemo se ravnati", poručio je Tomašević.

Pripreme već počele

Pripreme za doček na Trgu bana Josipa Jelačića počele su već ovaj tjedan. Užurbano su uklonjeni božićni ukrasi. Jučer je na Trgu bilo organizirano gledanje utakmice protiv Argentine.

Na Trgu je postavljen veliki ekran za zajedničko gledanje preostalih utakmica, pa će glavni zagrebački trg i u subotu biti ispunjen navijačima, koji će pratiti utakmicu za brončanu medalju.  

 

Podsjetimo, na Trgu bana Jelačića na dočeku nogometaša prije 4 godine, nakon osvajanja srebra u Rusiji, okupilo se prema procjenama policije 120 tisuća navijača, a tijekom cijelog dana na ulicama Zagreba i u Velikoj Gorici kod zračne luke ukupno 550 tisuća ljudi.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.