Don Stojić studentima organizira predavanje ratnog zločinca Darija Kordića

Foto: Robert Anic,Hrvoje Jelavic/PIXSELL

STUDENTSKI kapelan don Damir Stojić, kojeg javnost pamti po, najblaže rečeno, kontroverznim izjavama, organizira predavanje ratnog zločinca Darija Kordića. 

Kordić već neko vrijeme poput kakvog putujućeg propovjednika hodočasti hrvatskim crkvama, a hrvatski crkveni autoriteti, poput sisačkog biskupa Vlade Košića, iskazivali su mu poštovanje tako što su mu ljubili ruke. Sada će tako održati i predavanje studentima. 

Predavanje ratnog zločinca se opisuje kao "svjedočanstvo vjere", a naziv mu je "Bog iza rešetaka". Na plakatima postavljenima oko crkve sv. Mati slobode na Jarunu uz Studentski pastoral kojem je na čelu don Stojić na njega poziva i Zavičajni kub hercegovačkih studenata. 

"Svjedočenje vjere"

Kordićevo "svjedočenje vjere" održat će se sutra u kino dvorani studentskog doma Stjepan Radić u 20 sati. 

"SVJEDOČANSTVO

U utorak, 2.4. u 20h u studentskom domu Stjepan Radić svjedočanstvo vjere iznijet će nam haški osuđenik, DARIO KORDIĆ...

Govorit će nam o trenutcima najveće patnje tijekom dugih 17 zatvorskih godina. Kako je ondje susreo Boga koji ga je promijenio i kako je iz njega crpio mir i snagu, poslušajte u utorak u 20h u kino dvorani Forum.

Tema je: BOG IZA REŠETAKA

Vidimo se!", stoji u pozivu objavljenom na Facebook stranicama Studentskog pastorala.

Ratni zločinac odgovoran za pokolj 116 civila među kojima je bilo i dijete staro tri mjeseca

Podsjetimo, ratni zločinac Dario Kordić između ostalog odgovoran je i proglašen krivim za ratni zločin u selu Ahmići u BiH gdje su pripadnici HVO-a 16. travnja 1993. godine izvršili zločin protiv čovječnosti. Bio je to najveći pokolj u sukobu Bošnjaka i Hrvata.

Kordića je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio na 25 godina zatvora, proglasivši ga odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za pokolj 116 bošnjačkih civila u selu Ahmići, među kojima i 11 djece - uključujući i tromjesečnu bebu. Pušten je na slobodu nakon što je u austrijskom zatvoru odslužio dvije trećine kazne.

Nakon puštanja na slobodu priređen mu je doček u zračnoj luci. Kordić je posebno blizak s kontroverznim sisačkim biskupom Vladom Košićem.

Kordić, osuđen za pokolj 116 civila među kojima je najmlađe dijete imalo tek tri mjeseca, protivi se abortusu pa ga se moglo vidjeti i na "Hodu za život" Željke Markić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.