Donosimo audiozapise zbog kojih je šef Osijek-Koteksa Drago Tadić završio u Uskoku



DRAGO TADIĆ, većinski vlasnik građevinske tvrtke Osijek-Koteks uhićen je danas pod sumnjom za gospodarski kriminal, a prema neslužbenim informacijama kriminal se povezuje s poslovima nabave šljunka za gradnju slavonske autoceste.

Iako za sada nema službenih podataka, prema svemu sudeći uhićenje je vezano uz iskaz Ramiza Pandžića koji je izjavio u medijima još prošle godine da je morao isplatiti gotovo pet milijuna kuna da bi bi ostao u poslu na radovima na Slavonici.



Zanimljivo je, nakon što je Tadića prijavio za korupciju, sam Pandžić je tri mjeseca odležao u osječkom zatvoru. Podsjetimo, njegova tvrtka je radila na prijevozu šljunka za Osijek-Koteks, kojeg je HAC izabrao kao glavnog izvođača na Slavonici. Zanimljivo je kako je Pandžić dogovor s Tadićem u četiri oka snimio tonski te je audio zapis predao policiji.

Nakon toga Tadić ga je optužio za ucjenu.

Da je današnje privođenje Tadića ipak vezano uz Pandžićeve snimke dokazuje da je tijekom prijepodneva u USKOK-u bio i sam Pandžić.

Index je u posjedu tri snimke navodnog razgovora Tadić-Pandžić, od kojih je jednu još prošle godine emitirao HRT, no druge dvije do sada su bile nepoznate.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.