Dva dana nakon neuspjele privatizacije financijska policija upala u brodogradilišta

PREMA navodima dijela medija, financijska policija ušla je danas u sva brodogradilišta osim u Uljanik. Prema neslužbenim informacijama bave češljanjem poslovnih knjiga, a posebna je zatražena sva dokumentacija vezana uz trošenje proračunskih sredstava.

Mesiću sumnjivo

Podsjetimo, za privatizaciju šest hrvatskih brodogradilišta i to Kraljevicu, Brodotrogir, Uljanik, 3. maj, Split i Brodosplit BSO (Brodogradilište specijalnih objekata) pristigle su svega dvije valjane ponude. Hrvatski milijarder Danko Končar potvrdio je da odustaje od kupnje brodogradilišta jer je nakon "dubinske analize procijenio da mu nakon što plati kunu za brodogradilište, treba još 1,3 milijarde eura da bi došao u njegov posjed. Isto to rekao je i srpski tajkun Filip Zepter jer su, kako kaže, hrvatska brodogradilišta neisplativa investicija jer su dugovanja mnogo veća nego što se pričalo.

Predsjednik Stjepan Mesić prvi krug prodaje hrvatskih brodogradilišta i dobivanje dvije valjane ponude nazvao je fijaskom koji se Hrvatskoj nije smio dogoditi. Mesić je zatražio dublje analiziranje hrvatske brodogradnje u kojoj, po njegovim riječima, sva brodogradilišta osim Uljanika imaju gubitke, dok sa druge strane svi kooperanti posluju sa dobiti te smatra kako nije teško procijeniti zašto se to događa.

Dio medija kalkulira kako je slanje policije posljedica sukoba ministra financija Ivana Šukera i potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.