Dvoje poginulih, troje kritično i više ozlijeđenih noćas u Hrvatskoj

NEPRILAGOĐENA brzina vozila uvjetima na cesti, još jedanput je rezultirala tragičnom prometnom nesrećom u kojoj je život izgubio 24-godišnji mladić, dok je troje mladih završilo ozljedama. Nesreća se dogodila noćas oko 4 sata na cesti Poreč-Pazin, nakon što je vozač BMW-a 525, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom te sletio s ceste i udario u stablo, javlja PU istarska.

Vozač Z.F., 37-godišnjak, prošao je bez ozljeda ali je policija utvrdila kako je vozio pod utjecajem alkohola jer je na alkotestu napuhao 0.55 promila alkohola u krvi. U nesreći je poginuo Elvis Lizzardo iz Danieli kraj Kringe, dok su lakše ozljede zadobili 24-godišnja suvozačica P.J. i 23-godišnji A.M., a 24-godišnja putnica zadobila teške tjelesne ozljede.

Istražni sudac je zatražio obdukciju i vještačenje BMW-a, a troje ozlijeđenih mladih je prevezeno u bolnicu, gdje im se pruža liječnička pomoć.

Slomio vratnu kralježnicu u prometnoj nesreći kod Šibenika

Vozač autobusa primijetio je jutros na magistrali između Pirovca i Prosike vozilo oštećeno u prometnoj nesreći, u kojem je policija po dolasku na teren pronašla mrtvog mladića, javlja PU šibensko-kninska.

Riječ je o 24-godišnjem Draganu Joviću iz Tribunja, koji je smrtno stradao u ranim jutarnjim satima nakon što je vozeći iz smjera Zadra izgubio kontrolu nad upravljačem Fiata Punto. Kako se doznalo tijekom policijskom očevida, mladić je u tom trenutku vožnju nastavio u suprotnom kolničkom traku.

Jović se pokušao naglo vratiti u desni trak, ali vozilo je skrenulo s prometnice, pa se nakon desetak metara prevrtanja zabilo u obližnji kamenjar. U sasvim smrskanom autu 24-godišnjak je preminuo zbog prijeloma vratne kralježnice.

Dvije djevojke bore se za život nakon prometne nesreću u Splitu

Teška prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno petero osoba, od kojih dvije teško, dogodila se rano jutros u Splitu, javlja PU splitsko-dalmatinska.

Do nesreće je došlo nakon izlijetanja osobnog automobila BMW s ceste na križanju ulica Moliških Hrvata i Ostravske, pri čemu je vozilo udarilo u rasvjetni stup. Vozač A.Đ., 21-godišnjak, u prometnoj nesreći jedini je prošao bez ozljeda, dok su dvije putnice od njih ukupno pet zadobile teške tjelesne ozljede.

Jedna od djevojaka zadobila je rupturu jetre, a druga ima frakturu vilice i bedrene kosti te nagnječenje mozga, a liječnici im se bore za život. Ostalo troje mladih, dvije djevojke i mladić koji su svi redom 20-godišnjaci, u nesreći su prošli s lakšim ozljedama.

Policija je alkotestom utvrdila kako je vozač BMW-a bio pod utjecajem alkohola, s 0.93 promila alkohola u krvi. Protiv njega će policija podnijeti odgovarajuću kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

Kaštel Sućurac: motorist oborio pješakinju

U prometnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 10.40 sat u Kaštel Sućurcu, na staroj kaštelanskoj cesti, teško je stradala pješakinja na koju je naletio motorist pri punoj brzini, javlja Dalmacijanews.com. Zbog zadobivenih ozljeda, opasnih po život, žena je hitno prevezena u KBC Split. Kako je došlo do obaranja pješakinje znat će se nakon završetka policijskog očevida. Promet na tom dijelu se odvija jednim kolničkim trakom.

K.S./Ig.M
Foto: dalmacijanews.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.