Osuđeni Nepalci koji su lani u Zagrebu izboli sunarodnjaka. Dobili blaže kazne

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dvojica državljana Nepala Ajay Ghale i Dipak Tamango danas su nepravomoćno osuđeni zbog pokušaja ubojstva svog sunarodnjaka u širem središtu Zagreba. Zagrebački Županijski sud izrekao je svakome po tri godine zatvora, piše N1.

Nepalci su sunarodnjaka izboli 7. travnja prošle godine iza ponoći u "Movie hotelu" u Savskoj. Prije nego što su ga izboli, Nepalci su se posvađali sa svojom žrtvom Amritom Sunarom.

Ostavili ga da leži na podu hotelske sobe i pobjegli

Prema optužnici, Ghale je Sunari zadao čak devet uboda nožem dugačkim 30-ak centimetara. Tužiteljstvo tvrdi da, dok ga je Ghale ubadao, Tamango ga je držao da ne pobjegne. 

Izbodenog Sunaru su ostavili da leži na podu hotelske sobe, a oni su pobjegli odnoseći nož sa sobom. U optužnici stoji da su izbodenog sunarodnjaka bacili kod kućnog broja 120 na Savskoj cesti.

Izrečene im blaže kazne

I dok su optuženici poricali krivnju, sudsko vijeće povjerovalo je iskazu muškarca kojeg su napali. Detaljno je opisao što se događalo su hotelskoj sobi u kojoj su se najprije posvađali.

Sunara je zbog napada zatražio da mu počinitelji plate između 5000 i 7000 eura odštete. Objasnio je kako zbog zadobivenih ozljeda nije mogao raditi 11 mjeseci, no kako ostale detalje u svom imovinsko-pravnom zahtjevu nije precizirao, sud ga je uputio da odštetu traži u posebnoj parnici, piše N1.

"Iako zakon propisuje najnižu kaznu od pet godina zatvora, ovo sudsko vijeće zaključilo je da okrivljenicima možemo izreći i blažu presudu. Naime, obojica su osobe mlađe životne dobi te do sada nikada nisu bili osuđivani", rekla je na kraju obrazloženja presude sutkinja Ivana Bujas.

Dvojici Nepalaca je produžen istražni zatvor. Vijeće smatra da postoji bojazan da ne pobjegnu ili dovrše kazneno djelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.