Eko Sever: Podmeću nam, sve je laž, dokazat ćemo to na sudu

Foto: eko-sever.hr, Index

EKO SEVER, proglašen za najbolji OPG u Hrvatskoj 2014. godine, koji se već 15 godina bavi ekološkim uzgojem povrća, demantira navode koje je objavio magazin Telegram.

> Reagiranje Telegram Media Grupe

Podsjetimo, Telegram je prije dva tjedna objavio kako su u u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar utvrdili da jabuke iz dućana Eko Sever sadrže pesticide te da njihov uzgoj nije organski. U današnjem izdanju Telegram tvrdi kako Eko Sever organizirano pljačka kupce na način da na veletržnici potajno kupuje povrće najniže kvalitete. Njihovi reporteri, nakon što su im, tvrde, njihovi izvori opisali praksu koja se provodi godinama, snimili su kamion koji je na Zelenoj tržnici utovario povrće te zatim ušao u dvorište kuće na adresi na kojoj je registrirana tvrtka Eko Sever.

Eko Sever: To su sve laži, dokazat ćemo na sudu

Iz tvrtke Eko Sever prvi su se put oglasili 7. listopada kada su objavili na svom Facebook profilu sve analize koje su provedene i koje pokazuju da u njihovim jabukama nema pesticida.

"Moramo naglasiti da je informacija da se u našim ekološkim jabukama nalaze nedopušteni pesticidi potpuno neistinita, ali i da samo testiranje koje je vršeno od strane pojedinog medija nije u skladu s propisima i zakonima Republike Hrvatske. Iskreno nam je žao što nam pojedini mediji nisu dali priliku da iznesemo našu istinu na cjelovit, a ne parcijalni način u spomenutom članku.

 

Dragi kupci, cijenjeni potrošači,Odmah na početku želimo Vam se iskreno zahvaliti na podršci kroz ovo turbulentno...

Posted by Eko-Sever on Wednesday, October 7, 2015


Mi smo u zadnjih 15 godina rada imali preko 100 inspekcija koje niti u jednom uzorku nisu pronašli nikakve nedozvoljene tvari što potvrđuje da smo u svim tim godinama radili isključivo u Vašem interesu, a prema izrazito strogim kriterijima i pravilima koja su bitna kako bi opstali u poslu kojim se bavimo. Nažalost, očito je bilo u nečijem interesu da nam se kroz medijska podmetanja onemogući daljnji rad te da se predstavimo kao ekološko poljoprivredno gospodarstvo koje krši propise i vara svoje potrošače.", napisali su te dodali kako je ovlašteno certifikacijsko tijelo tvrtka Bioinspekt d.o.o. poduzela je sve korake radi utvrđivanja istinitosti navedenih tvrdnji i izvršilo uzimanje uzoraka koji su poslani u ovlašteni laboratorij na ispitivanje.

"Tvrtka Bioinspekt d.o.o. ovlaštena je certifikacijska kuća akreditirana od strane Hrvatske akreditacijske agencije i obavlja inspekciju i certifikaciju ekoloških proizvođača na području RH. Tvrtka je registrirana od strane Europske komisije kao prvo tijelo u RH koje obavlja te djelatnosti pod kodnim brojem HR-EKO-01 te sva testiranja rade neovisno i po strogim kriterijima Europske komisije.", pojašnjavaju iz Eko Severa.

Iz tvrtke su reagirali još nekoliko puta, a posljednji put prije nekoliko sati. "Pretjerali ste", poručuju i najavljuju tužbe.

"Sve neistine izrečene, napisane, prenesene od strane Telegrama ćemo dokazati na sudu. Gospodo nismo željeli ići toliko daleko, ali ukaljali ste našu čast i želite srušiti ono što gradimo na poštenju i ljubavi 15 godina. Neće moći. A svima vama koji vjerujete u nas, iskreno vam hvala i nećemo vas razočarati.", napisali su.

 

 

 

Žao nam je što je u posljednje vrijeme, krenula hajka od strane magazina Telegram na obitelj Sever i naše poljoprivredno...

Posted by Eko-Sever on Friday, October 16, 2015


Ispod navedenih postova, brojni su komentari. Jedni bezuvjetno podržavaju Eko Sever, drugi traže objašnjenja i odgovore, ali s dokazima. Jedna od onih koji podržavaju Eko Sever pita se je li razlog za hajku tužba koju je Eko Sever podigao protiv Konzuma zbog neplaćanja.

"Kad bih morala pogađati, rekla bih da vam se sad obija o glavu što ste s Konzumom prekinuli suradnju i tužili ih za neplaćanje. Znamo koja je veza Konzuma i Telegrama, zar ne?", napisala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.