Elon Musk australskog premijera nazvao fašistom zbog spornog zakona. Stigao odgovor

Foto: EPA

Australski premijer Anthony Albanese odbacio je tvrdnje milijardera Elona Muska da je njegova laburistička vlada "fašistička", rekavši da američki milijarder treba priznati da X (bivši Twitter) koji je u vlasništvu Muska "ima društvenu odgovornost".

"Ako gospodin Musk to ne razumije, to govori više o njemu nego o mojoj vladi", rekao je australski premijer danas. Ranije je Muska nazvao "arogantnim milijarderom koji misli da je iznad zakona", prenosi Guardian.

Zakon protiv lažnih vijesti na društvenim mrežama

Musk je ranije komentirao novi australski zakon usmjeren na borbu protiv lažnih vijesti koje se šire društvenim mrežama, zbog čega bi tvrtke poput X-a mogle dobiti kaznu u iznosu od 5% svog godišnjeg prometa.

Musk je odgovorio na objavu o australskim mjerama napisavši na X-u: "Fašisti."

Musk se tijekom prošle godine više puta sukobljavao s australskom vladom, uključujući i zbog zahtjeva vlade da X ukloni snimke na kojima je izboden biskup iz Sydneyja.

U travnju je povjerenik za e-sigurnost naredio X-u da ukloni sadržaj i pokrenuo postupak na saveznom sudu za uklanjanje materijala. U lipnju je povjerenik za e-Sigurnost prekinuo postupak, ali očekuje se da će zasebna revizija administrativnog žalbenog suda o toj temi biti saslušana u listopadu.

Tijekom višemjesečne sage, Musk je optužio vladu za gušenje slobode govora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.