Elon Musk uvodi amnestiju na Twitteru, vraća suspendirane račune

Screenshot: Twitter

NOVI vlasnik Twittera Elon Musk objavio je danas da odobrava "amnestiju" za suspendirane račune. Najava je uslijedila nakon što je na Twitteru objavio anketu o ponovnom aktiviranju računa koji nisu "prekršili zakon ili širili odvratan spam". Za je glasalo 72 posto.

“Narod je rekao svoje. Amnestija počinje sljedeći tjedan. Vox Populi, Vox Dei", tvitao je Musk koristeći latinsku frazu koja znači "glas naroda, glas Boga".

Ranije vratio Trumpov račun

Musk je upotrijebio istu latinsku frazu nakon što je prošlog vikenda objavio sličnu anketu prije ponovnog aktiviranja računa bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, a koji je bio zabranio zbog poticanja na nerede na Kapitolu 6. siječnja 2021. Trump je rekao da se neće vratiti na Twitter, ali nije izbrisao svoj račun.

Dan nakon što je preuzeo kontrolu, Musk je tvitao da nijedan suspendirani račun neće biti vraćen sve dok Twitter ne formira "vijeće za moderiranje sadržaja" koje će razmotriti slučajeve.

U utorak je rekao da odbacuje to obećanje jer je na njega pristao zbog inzistiranja "velike koalicije političko-društvenih aktivističkih skupina" koje su kasnije "raskinule dogovor" kada su pozvale oglašivače da se barem privremeno prestanu oglašavati na Twitteru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.