Engleskinja (96) usmrtila pješakinju, drugu ozlijedila. Osuđena je na uvjetnu kaznu

Foto: Profimedia

Engleskinja June Millis (96) osuđena je na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od 18 mjeseci zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula pješakinja.

Naime, 96-godišnjakinja je priznala krivnju za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u kolovozu prošle godine. Millis se tada automobilom popela na pločnik i usmrtila 76-godišnju Brendu Joyce te 80-godišnju Jennifer Ensor. Joyce je preminula na mjestu događaja, a Ensor je zadobila lakše ozljede.

Inače, Mills se smatra jednom od najstarijih osoba u Ujedinjenom Kraljevstvu koja je osuđena jer je usmrtila ženu opasnom vožnjom.

"Ovaj slučaj je potpuna tragedija"

Za vrijeme izricanja presude, sudac Simon Medland je poručio: “S koje god strane promatrali, ovaj je slučaj potpuna tragedija. Gospođa Joyce je preminula, gospođa Ensor je ozlijeđena, a Vi sjedite na optuženičkoj klupi".

Odvjetnik 96-godišnjakinje Tom Gent rekao je: “Ovo je očito strašno tužan slučaj. Gospođa Mills, izrazito žali zbog onoga što se dogodilo. Posljedice će je progoniti zauvijek. Osjeća veliku sramotu i krivnju”, prenosi Sky News.

Gent je potom rekao sudu da je Mills nakon nesreće predala svoju vozačku dozvolu, dodajući da se prije bavila humanitarnim radom za žrtve kaznenih djela i maloljetne počinitelje, te da je “prihvatila, i dalje zbrinjava, ukrajinske izbjeglice”.

Mora platiti kaznu i sudske troškove, zabranjeno joj upravljanje autom

Na ročištu je prošlog mjeseca rečeno da je Mills skrenula na pločnik jer je prejako pritisnula papučicu gasa. Dodao je da joj se pokretljivost pogoršala nakon sudara, napomenuo je i da sada može hodati samo nekoliko koraka te da vjerojatno neće biti sposobna za obavljanje društveno korisnog rada.

Mills mora platiti kaznu u iznosu od 1500 funti, te 500 funti sudskih troškova. Zabranjeno joj je upravljanje vozilom na pet godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.