FOTO Snimili smo Horvatinčića u šopingu u Puli

Foto: Index

Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić, koji je prije 12 godina jahtom izazvao nesreću u kojoj je poginuo talijanski bračni par na jedrilici, danas je fotografiran u šopingu u Puli.

Bio je u pratnji jedne muške osobe, a kupovao je hranu i kozmetiku. Horvatinčića smo snimili u Pula City Mallu, šoping-centru na Gregovici.

Lani prebačen u Valturu

Podsjetimo, za nesreću, u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, osuđen je na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, a tijekom suđenja branio se tvrdnjom da je doživio sinkopu (kratkotrajni gubitak svijesti).

Početkom rujna 2021. godine premješten je iz zagrebačkog zatvora Remetinec u poluotvoreni zatvor Lipovac-Popovača, koji se nalazi oko 30 kilometara od Siska. Nedugo nakon toga prebačen je na rehabilitaciju u Krapinske Toplice, gdje je bio i prošle godine u svibnju.

U prosincu prošle godine premješten je u zatvor otvorenog tipa u Valturu kod Pule, namijenjen osobama osuđenim za prometne nesreće, gospodarski kriminal i lakša kaznena djela.

Spomenimo i kako je od Županijskog suda u Puli zatražio uvjetno puštanje na slobodu, što mu je odbijeno, doznalo se u travnju ove godine. Horvatinčiću je do kraja odsluženja zatvorske kazne preostalo oko dvije godine.

Brojne pogodnosti

Index je već ranije izvještavao o pogodnostima koje Horvatinčić uživa tijekom služenja kazne. Među tim pogodnostima su češći i duži posjeti, telefoniranje bez nadzora, boravak s bračnim partnerom u posebnoj sobi, mogućnost izlaska s posjetiteljem ili bez njega, boravak u prebivalištu ili boravištu, sudjelovanje u posebnim programima u zajednici i korištenje godišnjeg odmora u mjestu prebivališta.

No, Ministarstvo pravosuđa nikad nije pružilo detaljne informacije o pogodnostima koje koristi, pozivajući se na profesionalnu tajnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.