FOTO Na slobodi načelnik Murtera koji je trošio novac općine u bordelu u Austriji

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

MURTERSKI načelnik Tonči Turčinov jučer je pušten iz pritvora i snimljen u Murteru ispred općine. Prije dva dana njegov odvjetnik Fran Olujić je za Index potvrdio da izlazi na slobodu, nakon što je u istražnom zatvoru proveo skoro mjesec dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Turčinov je iz pritvora izašao dan prije krajnjeg roka jer je istražni sudac već ispitao svih 20 svjedoka. Fotografi Pixsella snimili su Turčinova dok je bacao smeće i bio ispred zgrade općine Murter-Kornati.

Postupak protiv Turčinova se nastavlja te će presudu čekati na slobodi.

Trošio javni novac u austrijskom bordelu

Uskok je nakon policijske prijave pokrenuo istragu i zatražio pritvor za Turčinova, uhićenog zbog navodnih nezakonitosti kojima je Općinu Murter-Kornati oštetio za najmanje 60.000 eura.

Tužiteljstvo je ranije izvijestilo kako sumnja na to da je Turčinov od početka 2018. do sredine 2022. općinski novac koristio u privatne svrhe, odnosno za plaćanje troškova putovanja te drugih usluga i troškova u Hrvatskoj i inozemstvu. Turčinov je u bordelu u Austriji u travnju 2019. plaćao službenom karticom Općine Murter, otkrio je Telegram. Potrošio je 1560 proračunskih eura u austrijskom klubu La Cocotte.

Tvrdio je da je karticu u klubu upotrijebio pogreškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Telegramu je hotel osporio autentičnost računa, pa je portal objavio kako je Turčinov lažirao račun za troškove u hotelu da bi zataškao troškove bordela.

Nakon izbijanja afere najavio je da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da, uz podršku svojih suradnika i sumještana, nastavlja raditi na započetim projektima u Općini Murter-Kornati. Drugim riječima, ostao je načelnik.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.