FOTO Nastavljeno suđenje timaritelju lavova zagrebačkog ZOO-a koji je prijetio Berošu

Foto: PIXSELL/Davor Puklavec

Danas je nastavljeno suđenje Danijelu Laciću (38), timaritelju lavova u zagrebačkom ZOO-u, zbog prijetnji ministru zdravstva Viliju Berošu. 

"Pritisak na necijepljene? Ajde jos jednom izvrsi taj ‘pritisak‘ kunem ti se djecom da slijedeci prosvjed pred tvojom kucom nece biti ni prosvjed a bome ni miran je*em ti mrtvu mater onu ...", napisao je Lacić na Facebooku tijekom pandemije korone, zbog čega mu se sudi za prijetnje Berošu. 

Timaritelj lavova optužen je da je ovom rečenicom izrekao prijetnju smrću Berošu, zbog čega tužiteljstvo za njega traži godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje. Komentar je ostavio ispod članka na društvenim mrežama s naslovom "Beroš branio Lauca. Capak: Uskoro ćemo razgovarati o proširenju covid-potvrda". 

Priznao DORH-u, rekao da je nekako morao izbaciti frustracije iz sebe

Lacić je pri ispitivanju u DORH-u priznao da je napisao komentar te dodao da je "tada imao katastrofalan mjesec, djeca su mu bila bolesna, sve mu se nakupilo, konstantno je čitao o covid-potvrdama te se osjećao frustrirano i morao je to nekako izbaciti iz sebe". 

Također je tada priznao da ga je sram zbog napisane vulgarnosti uz napomenu da nije nasilna osoba i da mu nisu poznati ministrovi osobni podaci.

Beroš je ranije na suđenju rekao da je o prijetnji doznao od policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.