FOTO Sabor se preselio. Plenković: Dobro je, lijepo je

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Aktualnim prijepodnevom sabor je danas počeo redovito jesensko zasjedanje na novoj lokaciji vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman na zagrebačkom Črnomercu, na kojoj bi zbog obnove svoje potresom oštećene zgrade trebao provesti iduće tri godine.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković prije početka sjednice s predsjednikom vlade Andrejem Plenkovićem obišao je nove prostorije sabora i samu sabornicu. Plenković je izrazio zadovoljstvo viđenim. "Dobro je, lijepo je", kazao je.

 
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Jesensko zasjedanje do sredine prosinca

Sjednica je počela intoniranjem himne Lijepa naša domovino i minutom šutnje za sve poginule branitelje. Jandroković je na početku sjednice zahvalio svima koji su pomogli u preseljenju u novi prostor, posebice Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci.

Foto: Admir Buljubašić/HINA

Tijekom aktualca 40 zastupnika postavit će pitanja članovima vlade, prvi će to učiniti Veljko Kajtazi (Klub nacionalnih manjina), a posljednji HDZ-ov Goran Ivanović. Saborske zastupnike na dnevnom redu zasad čeka 101 točka, a izvjesno je da će se dnevni red tijekom zasjedanja još dopunjavati.

Foto: Admir Buljubašić/HINA

I na početku sjednice dopunjen je sa sedam novih točaka. Uz aktualno prijepodne, koje se održava na početku svake nove sjednice, hrvatski sabor u srijedu će raspravljati i o izvješću predsjednika vlade o održanim sastancima Europskog vijeća. Jesensko zasjedanje, prema Ustavu, traje do sredine prosinca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.