FOTO Tomašević otvorio osmi vrtić u svom mandatu

Foto: Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova zamjenica Danijela Dolenec otvorili su danas Područni objekt Dječjeg vrtića Poletarac u Studentskom gradu, osmi vrtić u mandatu ove Gradske uprave.

Područni objekt u Studentskom gradu ima tri vrtićke skupine u koje je upisano 63 djece. Vrijednost investicije je 1.15 milijuna eura, od čega je oko 30 posto osigurano iz europskih sredstava, odnosno iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, priopćeno je iz Gradske uprave. 

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec i zamjenik gradonačelnika Luka...

Objavljuje Grad ZagrebPetak, 20. rujna 2024.

"Sretni smo što otvaramo danas osmi vrtić u našem mandatu. Naš cilj nije samo proširenje kapaciteta već i unaprjeđenje uvjeta i standarda odgoja, kako bi djeca u Zagrebu imala najbolje moguće uvjete", poručio je gradonačelnik Tomašević.

"U predškolski odgoj ove godine je uložen nezapamćen iznos u povijesti našeg grada"

Ističe kako ulaganja Grada Zagreba u predškolski odgoj ove godine prelaze 270 milijuna eura, što je, kako je rekao, "nezapamćen iznos u povijesti našeg grada".

Najavio je da će do kraja rujna otvoriti vrtić u Sesvetskom Kraljevcu, najveći u ovom mandatu, a do kraja 2026. realizirat će 28 projekata vrijednosti veće od 100 milijuna eura i tako svoj djeci Zagreba osigurati mjesto u vrtiću.  

Otvaranje Područnog objekta Dječjeg vrtića Poletarac u Studentskom gradu

Objavljuje Grad Zagreb u Petak, 20. rujna 2024.

"U tijeku su radovi na vrtiću u Retkovcu i Trnavi, za koje vjerujemo da će biti završeni do kraja godine, do kada ćemo ishoditi i građevinsku dozvolu za vrtić u Čulincu, koji ćemo graditi sa školom koju taj kvart već desetljećima iščekuje", rekla je zamjenica gradonačelnika Dolenec.

U Gradskoj upravi podsjećaju da su u njihovom mandatu do sada 25 škola i vrtića izgrađeni, dograđeni ili obnovljeni, a trenutno su u izgradnji još šest vrtića i dvije osnovne škole - dječji vrtići Sveta Klara, Sesvetski Kraljevec, Ententini (Područni objekt Sesvetska Sopnica), Medo Brundo (Područni objekt Novi Retkovec), Jabuka (Područni objekt Trnava), Leptir (Područni objekt Cerje), Osnovna škola Jakuševec i Osnovna škola Lučko (Područna škola Ježdovec). 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.