FOTO Uhljebara renta državni stan u Šibeniku koji je kupila za 800 eura po kvadratu

Foto: Booking

Anna Dujić, kći moćnog HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, iznajmljuje državni stan koji je 2020. godine kupila po cijeni nešto većoj od 800 eura.

Secondo piano

Ovaj stan pronašli smo tako na platformama Airbnb i Booking pod nazivom Secondo Piano, koji jasno sugerira da se stan nalazi na drugom katu. 

Osim što piše koliko je stan udaljen od poznatih šibenskih odredišta, na Bookingu stoji da se radi o klimatiziranom smještaju te da su gostima na raspolaganju privatno parkiralište i besplatan WiFi. 

"Ovaj prostrani apartman s balkonom i pogledom na vrt ima 2 spavaće sobe, dnevni boravak, TV, opremljenu kuhinju s perilicom posuđa i pećnicom te 1 kupaonicu s tušem. Ručnici i posteljina su osigurani u apartmanu", navodi se.

Ne piše kolika je cijena apartmana zato što ga trenutno nije moguće unajmiti. Anna Dujić ne vodi apartman, već je to prepustila specijaliziranoj agenciji. Apartman je ocijenjen maksimalnom ocjenom 10, a radi se o vanjskim recenzijama, ne onima sa samog Bookinga.

Kako vidimo na Google pretraživanju, apartman postoji i na Airbnb-ju, ali nemoguće je ostvariti pristup samoj stranici na kojoj stoji više o ovom apartmanu.

MORH misli da je stan prodan po tržišnoj cijeni

Podsjetimo, kako su objavile Index Istrage, radi se o stanu u ulici Put kroz Meterize. Meterize su šibenski kvart sjeverno od centra grada. Anna Dujić je stan kupila od Ministarstva obrane, a Nediljko Dujić ga je godinama koristio, sve dok ga njegova kći nije otkupila u srpnju 2020. godine za oko 76 tisuća eura. Iz MORH-a su naveli da je ta cijena - tržišna. No, daleko je to od tržišne cijene. U to vrijeme cijene stanova u Šibeniku kretale su se od 1500 do 2000 eura po kvadratu.

Dujić misli da mu je pravo osporavano: "Kupila je stan pozajmicom"

Nediljko Dujić nam nije odgovorio na upit ni na telefonski poziv. Za 24sata je odgovorio na pitanje kako je njegova kći iskeširala 76.000 eura za stan. Zanimljivo je da on smatra da je njegovo pravo osporavano.

"Ona je punoljetna osoba i ima svoj život. Taj stan sam koristio kao prognanik s još 13 članova obitelji. Nakon rata se išlo u otkup tog stana, a iz meni neznanih razloga netko je moj predmet stavio u ladicu i godinama ga držao tamo. Zašto mi je to pravo osporavano, to je pitanje svih pitanja.

Anna je dobila pozajmicu od roditelja i od pokojnog djeda koji je radio u Njemačkoj i Austriji. Ne sjećam se točno koliko sam joj pozajmio, zatekli ste me, ali mogu provjeriti koliko je novca isplaćeno sa štednog računa", rekao je.

Podsjetimo i da je Dujić u istoj zgradi imao stan od 93 kvadrata. On je stan kupio od privatne osobe 2006. godine, a prodao 2019. U imovinskoj kartici iz 2017. godine za njegovu procijenjenu vrijednost naveo je iznos od 850 tisuća kuna, što je gotovo 300 tisuća kuna više od iznosa za koji je njegova kći kupila drugi stan tri godine poslije. Podsjetimo da se radi o dva stana gotovo iste površine u istoj zgradi.

*********

Istraživačko novinarstvo je najskuplje i financijski potpuno neisplativo novinarstvo. Ako vam je stalo do borbe za transparentnost, podržite Index Istrage donacijom. Sav novac prikupljen kroz Index Istrage bit će utrošen jedino i isključivo na najbolje istraživačke novinare i 100% neovisno i odvažno istraživačko novinarstvo.

Opširnije: https://www.istrage.hr/doniraj

Originalno objavljeno na Index Istrage

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.