Francuz godinama drogirao ženu, 50 muškaraca je silovalo dok je bila bez svijesti

Foto: EPA

U Francuskoj traje suđenje 71-godišnjem Dominiqueu Pélicotu koji je optužen da je angažirao strance da siluju njegovu suprugu između 2011. i 2020. godine, dok je bila pod jakim sedativima, piše Guardian.

Pélicot je hospitaliziran, poručila je njegova odvjetnica, a to bi moglo dovesti do odgode suđenja. Suđenjem je obuhvaćeno i pedeset muškaraca, u dobi od 26 do 74 godine, zbog umiješanosti u slučaj koji je zgrozio Francusku.

"Ima medicinski problem koji nije planirao"

Glavni optuženik priznao je krivnju i trebao je biti ispitan danas poslijepodne, no jučer je hospitaliziran nakon što je osjetio bol u abdomenu, rekla je njegova odvjetnica Béatrice Zavarro. Zavarro je rekla da njezin klijent ni na koji način ne izbjegava suđenje. "On će odgovoriti na sva pitanja. Ali ima medicinski problem koji nije planirao", rekla je. 

Dodala je da su njegovi bolovi počeli u petak. "Uvijek je govorio da će biti prisutan i svjedočiti. To je bitno", dodala je.

Stručnjaci su jučer opisali Pélicota kao egocentričnog manipulatora bez empatije. Njegova bivša supruga Gisèle (71) rekla je da su je godinama mučile čudne rupe u sjećanju, sve dok policija nije slučajno otkrila zlostavljanje nakon što je uhvaćen kako snima žene u suknjama u lokalnom supermarketu.

Vodio detaljnu analizu zlostavljanja

Suđenje je otvoreno za javnost na njezin zahtjev zbog podizanja svijesti o korištenju droga za počinjenje seksualnog napada. Većina silovanja dogodila se u kući para u Mazanu, selu od 6000 ljudi u južnoj regiji Provanse. Pélicot je vodio detaljnu evidenciju o zlostavljanju svoje supruge, otkrivenu nakon što mu je policija zaplijenila računalo i drugu opremu.

Istražitelj, koji je pregledao fotografije i snimke pronađene na računalu glavnog optuženika, rekao je sudu da su svi suoptuženici morali znati da je Gisèle Pélicot bez svijesti.

"Osim fotografija, morate slušati zvuk. Odmah primijetite da spava", rekao je Stephan Gal. "Neki su se čak vratili u nekoliko navrata, a nitko nije mogao ne biti svjestan da je u dubokom nesvjesnom stanju."

Na njegovom računalu pronašli fotomontaže njegove kćeri

U pritvoru je ukupno 18 od 51 optuženog, uključujući Pélicota. Jedan od optuženih muškaraca "rekao je da je znao da će Dominique Pélicot uspavati svoju ženu, ali je mislio da je to dio seksualne igre. Rekao je da je to predstavljeno kao scenarij i da je naivno, slijepo nasjeo."

Kći Pélicotovih Caroline Darian (45) rekla je da joj se život okrenuo naglavačke kada je čula za zlostavljanje, a njezine gole fotomontaže također su pronađene na očevom računalu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.