Glavaš vs. Jutarnji list: Tendencioznim pisanjem uoči presude žele izvršiti pritisak na sud

BRANIMIR GLAVAŠ, Vladimir Šišljagić i Krešimir Bubalo podnijeli su Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv glavnog urednika Jutarnjeg lista Mladena Plešea, urednika Davora Butkovića i novinara Dragutina Hedla zbog, kako je navedeno, kaznenog djela protiv pravosuđa.

Trojac tvrdi kako je Jutarnji list člancima o Branimiru Glavašu imao za cilj pojačati pritisak na Vrhovni sud Republike Hrvatske kako bi se potvrdila presuda Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj je Glavaš osuđen na deset godina zatvora.

U kaznenoj prijavi koju su podnijeli stoji kako su "svo troje osumnjičenih uoči nastavka sudskog postupka pred sudom započeli pritisak na pravosuđe preko javnog mijenja, a putem tiskovine Jutarnji list, prije donošenja pravomoćne sudske odluke o tome kako bi pravosudni dužnosnici u konkretnom slučaju trebali postupiti".

Glavaš, Šišljagić i Bubalo ističu kako se radi o članku "Šeks stoji iza pritisaka da se ukine presuda Glavašu", koji potpisuje Hedl, te komentaru Davora Butkovića "Osloboditi Glavaša značilo bi katastrofu".

"Eventualno poništavanje presude protiv Branimira Glavaša predstavljalo bi potpuni moralni, pravni i politički debakl za Hrvatsku" i "Poništenje presude protiv Branimira Glavaša značilo bi, s moralnog aspekta, da hrvatski pravni sustav odobrava ubijanje civila" neki su od isječaka koji su izdvojeni kao oni za koje iz HDSSB-a tvrde da direktno vrše pritisak na sud, dodajući kako su novinari tog lista preuzeli uloge i tužitelja i sudaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.