Glisirali na manje od 50 metara od obale. Policija ih kaznila

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Splitska policija je u akvatoriju Hvara i Visa kaznila četiri osobe zbog glisiranja manje od 50 metara od obale, doznaje se u policiji. Akciju na moru proveli su službenici Postaje pomorske policije Split jučer od 10 do 16 sati, a prekršitelje su sankcionirali izricanjem novčanih kazni. 

Pravilnikom o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske te načinu i uvjetima obavljanja nadzora i upravljanja pomorskim prometom i Pravilnikom o izmjenama i dopunama normirano je da motorne brodice i brodice na mlazni pogon, kao što su skuteri, jet-ski, brodica na zračnom jastuku i slično, mogu ploviti s hidrodinamičkim uzgonom, odnosno glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale, i to na području na kojem nije zabranjeno glisirati, podsjećaju u policiji.

"Pridržavajte se zakona i pomorskih pravila"

"Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako biste na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba", kazala je Antonela Lolić, policijska glasnogovornica.

"S obzirom na povećan intenzitet prometa na moru, upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru", dodala je. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.