Grad Varaždin će pet mladih obitelji prodati zemljište po povoljnijoj cijeni

Foto: Grad Varadzin

Grad Varaždin po povoljnim je cijenama, upola manjim od tržišnih, odnosno nižim od 20 eura po četvornom metru, prodao pet zemljišta u Gornjem Kućanu za izgradnju kuća mladim obiteljima, a ugovore je s kupcima u utorak potpisao gradonačelnik Neven Bosilj.

"Potpisao sam ugovore s pet mladih obitelji koje su kupile građevinska zemljišta po vrlo povoljnim uvjetima. Gradilišta su od 400 do 450 kvadrata, a po kriterijima umanjenja cijena po natječaju cijene su između 7000 i 8000 eura, što je ispod 20 eura po četvornom metru", rekao je Bosilj.

Kupci u dvije godine trebaju ishoditi građevinsku dozvolu, u čemu će im Grad pomoći, a Bosilj je najavio da će nastaviti s tom mjerom tako da se pripremaju gradska zemljišta na kojima će biti formirane parcele i zatim proveden javni natječaj za njihovu prodaju mladim obiteljima po povoljnim cijenama.

"Želimo da o ovom modelu čuje i država"

Gradonačelnikov zamjenik Miroslav Marković izjavio je da želi da o varaždinskom modelu stambenog zbrinjavanja mladih čuje i država.

"Očekujem od vlade da najkasnije za mjesec dana predstavi novu strategiju stambene politike. To ne bi smjela biti izlika za neku kvaziporeznu reformu, nego da to zaista budu opipljive mjere koje će u lokalnim sredinama dati rezultate", rekao je Marković.

Dodao je da treba donijeti zakonodavni okvir kojim će se puno brže rješavati takva pitanja, a time i ostanak mladih obitelji u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.