Grlić Radman: Da je Milanović na summitu, pokvario bi vrijednosti

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na summitu je u Dubrovniku, a tim povodom dao je izjavu za medije i poručio da je ovo, prema broju dužnosnika, najjači summit do sada: "Hrvatska vlada ima kredibilitet koji je prepoznat", prenosi N1.

Osvrnuo se i na to što predsjednik Republike nije pozvan na summit: "On ima svoje događaje i formate, sudjeluje u procesu Brdo Brijuni u Crnoj Gori, a ovo je događaj koji je organizirala vlada, predsjednik vlade. Svaki dužnosnik ima svoj format i događaj koji organizira."

"Sve što radi, radi na štetu hrvatskih nacionalnih interesa"

"Ne znam bi li bilo bolje da je i on tu s obzirom na njegove izjave. Samo bi pokvario vrijednosti. Njegove izjave su vrlo kontroverzne, u jednom trenutku je neutralan, a u drugom uspoređuje Vladimira Putina i Benjamina Netanyahua, svašta smo čuli. Čovjek koji se nalazi u Crnoj Gori i koji ne prepoznaje prostor u koji je došao", poručio je. 

"Što govoriti o politici predsjednika koji ne zna koje su mu dužnosti i što bi trebao raditi. Sve što radi, radi na štetu hrvatskih nacionalnih interesa", rekao je Grlić Radman. 

U srpskim medijima navodi se da je srpski predsjednik uvjetovao svoj dolazak na summit i zatražio da se u deklaraciji ne spominju sankcije Rusiji: "Ne znam o tome ništa, pričekat ćemo završetak summita", rekao je pa opet prokomentirao Milanovića:

"Milanović pet godina nije napravio ništa osim što je blamirao, uporno ponavlja jednu te istu laž i zastrašuje hrvatsku javnost", još jednom je prokomentirao izjave predsjednika Milanovića. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.