Grlić Radman u subotu: Letovi su obustavljeni. Grlić danas: Nije bilo obustavljanja

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osim što je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao da nije trebalo slati avione po Hrvate u Izrael, da je umjesto kritiziranja veleposlanstva trebalo izraziti žaljenje zbog smrti u toj zemlji, briljirao je još jednom izjavom.

Naime, Grlić Radman je kao argument da nije trebalo slati po Hrvate danas rekao da zračni prostor nije bio zatvoren pa se svatko mogao vratiti iz zemlje koju je napao Hamas. 

Naglasio je da se svi mogu vratiti kad žele jer "nije zatvoren zračni prostor". 

"Nismo u situaciji pandemije kad je zračni promet bio zatvoren te je ministarstvo organiziralo repatrijacijske letove", zaključio je.

Ovdje valja podsjetiti da je ministarstvo tog istog Grlića Radmana u subotu objavilo da je zračni promet u Izraelu - obustavljen.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova intenzivno radi na pronalasku rješenja za repatrijaciju naših državljana u Hrvatsku. Situacija je vrlo izazovna i promjenjiva - putnički zračni promet u Tel Avivu je obustavljen, dok su prelasci preko graničnih prijelaza s Jordanom ograničeni", poručilo je u subotu Grlićev MVEP.

Putnički zračni promet nikada nije bio potpuno obustavljen ili bar nije bio obustavljen značajno vrijeme. No postavlja se pitanje zašto je Grlićevo ministarstvo u subotu tvrdilo jedno, a danas Grlić tvrdi drugo. 

"Osiguranje repatrijacije naših državljana je trenutno prioritet. MVEP i Veleposlanstvo RH u Izraelu zajedno s izraelskom stranom, koja planira daljnje međunarodne letove, koordinira mogućnost prijevremenog prijevoza za državljane u najskorijem mogućem roku", kazali su još u subotu iz MVEP-a.

No Grlić Radman danas kaže da uopće po hrvatske državljane nije trebalo slati avione. 

Podsjetimo na kraju na još jednu izjavu Grlića Radmana koju je nedavno dao u saboru: "Toliko mi je lijepo da bih htio biti ministar sto godina, ako poživim." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.