Havajsku influencericu muž ubio pred kćeri, pucao joj u glavu. Imao zabranu prilaska

Foto: Instagram

Havajsku influencericu i beauty poduzetnicu ubio je suprug pred očima njezine kćeri, a potom je ubio sebe. 

Theresu Cachuelu (33), majku troje djece i vlasnicu House of Glam Hawaii LLC u Waipahuu, u petak ujutro hicem u glavu ubio je Jason Cachuela (44) na parkiralištu Pearlridge Centra. 

Njezina kći svjedočila je pucnjavi i rekla je policiji da je njezin otac povukao okidač, prenosi KITV. Lokalni mediji su izvijestili da djevojčica ima 6 ili 8 godina.

Jason se navodno ustrijelio ubrzo nakon što je pobjegao s mjesta događaja u sivoj Mazdi.

Imao zabranu prilaska

Policija istražuje smrti kao ubojstvo i samoubojstvo, a dogodile su se dva tjedna nakon što je sudac odobrio zahtjev Therese Cachuele za zabranu prilaska.

"Ovo nije bio slučajan čin jer su žrtva i osumnjičenik bili u vezi", rekla je policijska poručnica Deena Thoemmes u petak, prije nego što je napadač pronađen mrtav, piše Hawaii Tribune.

"Znamo da mu je uručena privremena zabrana prilaska, zbog čega je ovaj slučaj klasificiran kao ubojstvo prvog stupnja", rekla je. 

Kad su policajci Jasonu uručili rješenje o zabrani prilaska, pronašli su njegovih pet registriranih komada vatrenog oružja.

"Najmlađa kći je sve vidjela"

"Njena najmlađa kći je ta koja je, tragično, sve vidjela", rekla je Theresina majka Lucita Ani-Nihoa za Hawaii News Now. "Istraumatizirana je. Ona ima toliko vjere, ova djevojčica. Samo je... počela moliti."

Dodala je: "Ne vjeruje. Ne vjeruje da joj mame više nema. Ni ja ne vjerujem."

Theresina majka opisala je tragičnu pucnjavu na GoFundMe stranici. Rekla je da je njezina kći, koju je obitelj zvala Tita, planirala doručkovati s njom u petak ujutro.

"Željela sam njoj i svojim unucima dati božićne darove", napisala je Ani-Nihoa. "Moja kći ovo nije zaslužila. Toliko je pokušavala dobiti pomoć, ali pravosudni sustav ju je iznevjerio", napisala je.

"Tako smo shrvani gubitkom svoje voljene Tite. Ovo je bilo tako teško za našu obitelj", nastavila je ožalošćena majka.

"Trenutno tražimo donacije za pokrivanje svih troškova Titine sahrane jer bismo joj htjeli napraviti spomenik koji zaslužuje, da se posljednji put oprostimo", dodala je.

"Muž ju je zlostavljao, htjela ga je ostaviti"

Ani-Nihoa je rekla da je njezina kći rekla rođacima da ju je suprug zlostavljao i podnijela je zahtjev za zabranom prilaska zbog njegovog kontinuiranog uznemiravanja i uhođenja, izvijestio je Hawaii News Now.

"Htjela ga je ostaviti, ali on to nije prihvaćao. Pokušao ju je kontrolirati u svemu... Kamo bi išla, što bi radila", rekla je, dodajući da je njezina kći nedavno podnijela zahtjev za razvod.

U danima prije ubojstva Jason je više puta prijetio da će počiniti samoubojstvo, javlja HNN.

Jedino mu je bilo dopušteno kontaktirati Theresu Cachuelu za skrbništvo nad djecom, izvijestio je KITV, dodajući da su bili u braku 10 godina.

Njegov odvjetnik tvrdi da ubojica nikad nije prijetio nasiljem Theresi i djeci

Jasonov odvjetnik Michael Green rekao je da su oboje supružnika pristali da Jason posjećuje djecu, prenosi HNN. Green je za Star-Advertiser rekao da njegov klijent nikada nije prijetio nasiljem Theresi i djeci.

Rekao je da je zabrana prilaska određena kako bi se Jasona Cachuelu spriječilo da se ubije i da je dogovorio psihološku procjenu prije nego što se par dogovorio o uvjetima privremene zabrane prilaska. 

"Sustav ju je iznevjerio i sad je nema"

Majka ubijene rekla je da se pucnjava mogla spriječiti da su se zahtjevi njezine kćeri za policijskom pomoći shvatili ozbiljnije.

"Već je nekoliko puta pokušavala ispričati policajcima sve probleme koji su se događali", rekla je za novinsku kuću.

"Prijetio je da će ju ubiti. Nikada ga nisu uhitili, znajući da ima oružje, znajući da je prijetio. Prijetio je da će ubiti djecu i nju u vlastitoj garaži. Sud nije bio tu za nju", rekla je Ani-Nihoa.

"Sustav ju je iznevjerio - i sada je nema", dodala je.

Theresin bratić Terrell Scott rekao je da želi da je ljudi pamte kao predanu majku i vlasnicu tvrtke.

"Bila je velika podrška svojoj djeci i činila je sve što je mogla da ih zaštiti. Ona je bila puna ljubavi i nevjerojatna žena. Volim je i žao mi je što njezina djeca prolaze kroz ovo", rekao je Scott za KITV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.