I Ministarstvo uprave potvrdilo da Bandić više nije jedini član Skupštine Holdinga

MINISTARSTVO uprave odlučilo je danas poništiti zaključak dijela Statuta grada Zagreba kojim je zagrebački gradonačelnik pokušao izbjeći odluku Gradske skupštine o proširivanju Skupštine Zagrebačkog holdinga sa samo jednog člana, na njih deset.

Jedini član, do odluke Gradske skupštine o proširivanju, bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Nakon što su zastupnici u Gradskoj skupštini izglasali proširenje tog tijela Holdinga, Bandić je suspendirao dva člana Statuta grada Zagreba u kojima se govori kako skupštinu trgovačkih društava u vlasništvu Zagreba bira i razrješuje Gradska skupština.

Taj njegov spin danas je ukinuo ministar Davorin Mlakar koji je zaključio kako se suspenzija ta dva člana ukidao kao neosnovana. Predsjednik Gradske skupštine, SDP-ovac Boris Šprem, danas je izjavio kako se nada da će njegov bivši stranački kolega Bandić poštovati tu odluku ministra. Bandić je rekao kako će odluku poštovati, iako je u suprotnosti s presudama Trgovačkog suda prema kojima skupštinu društava u vlasništvu gradova čine gradonačelnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.