I Žužul je mogao poginuti u ponedjeljak na Dalmatini

"DOLAZIO nam je u susret s lijeve strane. Blicali smo mu, ali uopće nije reagirao. Nije mi izgledao kao neki egzibicionist, nego je djelovao kao da nije svjestan što radi. Nije divljao po cesti, krivudao, a čini mi se da nije vozio brže od 100 kilometara na sat", ispričao je bivši ministar Miomir Žužul Jutarnjem listu o svojoj vožnji s obitelji prema Imotskome u ponedjeljak.

On je, naime, oko 11.30 bio na Dalmatini, a samo pet minuta prije kobne nesreće u kojoj su poginuli Zdravko Propadalo i njegova majka Anđa, mimoišao se s njihovim automobilom. Franjo Patafta i Klaudija Marković koji su se vozili u Audiju s lijeve strane ceste nisu bili Žužulove sreće i preživjeli su frontalni sudar sa Propadalovim Golfom zahvaljujući zračnim jastucima te se uspješno oporavljaju.

"Bilo je pitanje trenutka kada će se netko s njim sudariti. Jedino mi je bilo neobično što nitko nije obavijestio nas vozače da se netko po autocesti vozi u suprotnom smjeru", kaže Žužul, koji je i sam o vozilu u krivom smjeru obavijestio centar 112, gdje su mu rekli da je već stoti građanin koji je zvao. Nažalost, pozivi nisu pomogli jer policija nije uspjela zaustaviti Propadala prije nesreće.

C.D.
Foto: Sinisa Sunara, Jakov Prkić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.