Imenovana nova direktorica Svjetske banke za Europsku uniju

Foto: X

Anna Akhalkatsi je nova direktorica Svjetske banke za Europsku uniju, izvijestila je ta banka u srijedu.

Akhalkatsi će voditi dijalog Banke s državama članicama EU-a koje su njezini klijenti te institucijama EU-a. Bit će zadužena i za operativni i savjetodavni rad s vladama, dionicima i partnerima u cilju postizanja napretka u ostvarenju njihovih razvojnih ciljeva, a sve u bliskoj suradnji s Međunarodnom financijskom korporacijom (IFC-om) i Multilateralnom agencijom za osiguranje investicija (MIGA-om) kako bi Grupacija Svjetske banke ojačala suradnju s privatnim sektorom, istaknuto je u priopćenju.

Na svoju novu dužnost Akhalkatsi prelazi s mjesta direktorice Svjetske banke za Rumunjsku i Mađarsku u potpredsjedništvu Svjetske banke za Europu i središnju Aziju. Ahalkatsi je gruzijska državljanka koja je s radom u Svjetskoj banci počela 1999. godine kao ekonomistica u Odjelu za smanjenje siromaštva i ekonomsko upravljanje u Uredu Svjetske banke u Tbilisiju.

Otad je obnašala razne dužnosti, pa je tako radila i kao voditeljica Ureda IFC-a u Gruziji, koordinatorica savjetodavnih usluga u Odjelu IFC-a za sektore proizvodnje, poljoprivrede i usluga, voditeljica Programa savjetodavnih rješenja IFC-a te direktorica Svjetske banke za Moldaviju.

"Jedva čekam da počnem raditi sa sve razgranatijom mrežom partnera u EU-u i nastavim s jačanjem i širenjem znanja koje je pokretač utjecajnih razvojnih ostvarenja i uključivog rasta u Europi i šire. Suradnja u području globalnog javnog dobra kako bi se iznašla nova i inovativna rješenja za suzbijanje siromaštva te učinkoviti odgovori na klimatsku krizu leže u srži rada Svjetske banke s EU-om", rekla je Akhalkatsi u izjavi koja se prenosi u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.