Izrael napao jug Libanona, Hezbolah prvi put ispalio rakete Falaq 2

Ilustracija: YouTube

Dvoje ljudi ubijeno je u izraelskom zračnom napadu na predgrađe južnog libanonskog grada Aitaruna, objavila je libanonska državna Nacionalna novinska agencija (NNA). Izraelska vojska priopćila je da su njezini vojnici identificirali militanta Hezbolaha na području Aitaruna i da je ubrzo nakon toga izraelski zrakoplov izveo napad u kojem je taj militant poginuo.

NNA je izvijestio da su izraelske snage lansirale dva projektila na kafić na benzinskoj pumpi, izazvavši veliku štetu na pumpi i u njezinoj okolici. Hezbolah je objavio da su njegovi borci odgovorili ispalivši rakete na Malkiju na sjeveru Izraela. Izrael to nije komentirao.

Izraelska vojska objavila je i da su izraelski zrakoplovi gađali infrastrukturu na području grada Khiama nakon što su tenkovi napali vojnu strukturu Hezbolaha u području Kfarkele. Hezbolah je priopćio da je ispalio salvu raketa Falaq 2 na vojno zapovjedno središte u sjevernom Izraelu.

Sigurnosni izvor rekao je Reutersu da je to bilo prvi put da je skupina upotrijebila ovu vrstu rakete, nakon što je ispalila Falaq 1 u desecima prethodnih prilika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.