Izvlače se tijela iz olupine aviona u Brazilu. Traje identifikacija poginulih

Foto: EPA

Brazilske vlasti rade na izvlačenju ostataka putnika iz zrakoplova koji se jučer srušio u gradu Vinhedo, u blizini Sao Paula, pri čemu su poginule sve 62 osobe.

Najmanje 31 tijelo izvučeno je danas do 13 sati po lokalnom vremenu, priopćila je vlada države Sao Paulo. Tijela pilota i kopilota su identificirana, rekao je Dario Pacheco, gradonačelnik Vinheda.

Sva tijela se premještaju u policijsku mrtvačnicu u Sao Paulu.

Pokušavaju se identificirati poginuli

Među mrtvima su Venezuelac i Portugalka, rekao je dužnosnik državne civilne zaštite Roberto Farina, dodajući da su lokalni konzulati već kontaktirani.

Vlasti koriste raspored sjedala, fizičke karakteristike, dokumente i stvari poput mobitela za identifikaciju žrtava, rekao je vatrogasac Maycon Cristo na mjestu nesreće.

"Kada svi ovi dokazi budu prikupljeni, izvadit ćemo žrtve iz olupine i smjestiti ih u vozilo koje će biti prevezeno u Sao Paulo", rekao je.

Rođaci žrtava dovedeni su u Sao Paulo kako bi dali uzorke DNK i pomogli u identifikaciji ostataka, rekao je državni koordinator civilne zaštite Henguel Pereira.

Analizira se crna kutija

Takozvana "crna kutija" zrakoplova, koja sadrži glasovne snimke i podatke o letu, podvrgnuta je analizi, rekao je Marcelo Moreno, voditelj brazilskog centra za istraživanje zrakoplovnih nesreća Cenipa.

Zrakoplov, turboelisni ATR-72, letio je za Sao Paulo iz Cascavela, u državi Parana, a srušio se u Vinhedu, nekih 80 km sjeverozapadno od Sao Paula. Unatoč padu u stambeno naselje, nitko na tlu nije ozlijeđen.

Desetak minuta prije nesreće avion je normalno letio

Zrakoplov je letio normalno do desetak minuta prije nesreće, kada je prestao odgovarati na pozive te je potom izgubljen radarski kontakt, navodi se u priopćenju brazilskih zračnih snaga.

Piloti nisu prijavili hitan slučaj ili nepovoljne vremenske uvjete, dodale su zračne snage.

Francusko-talijanski ATR, u zajedničkom vlasništvu Airbusa i Leonarda, dominantan je proizvođač regionalnih turboelisnih zrakoplova kapaciteta 40 do 70 putnika. ATR je rekao Reutersu u petak da su njegovi stručnjaci "u potpunosti angažirani" u istrazi nesreće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.