Jutros pala stranica za upis u srednje škole. Oglasili se iz Carneta

Foto: PIXSELL/Zeljko Lukunic

Pala je glavna Carnetova platforma za upis učenika u srednje škole. Učenici ne mogu pristupiti stranicama preko kojih biraju koju će školu upisati. 

Od sedam ujutro stranica ima poteškoća u radu, a ljudi javljaju da zbog toga nisu mogli vidjeti rezultate prijemnih ispita koje su osnovnoškolci pisali. 

"Oko sat i pol kasnije sustav i dalje radi polovično. Svi su sad navalili provjeravati rezultate pa je očito zapelo. Sad se vide trenutni bodovi, ali ne učitava liste na kojima se vidi detaljno koliko bodova iz ocjena, a koliko iz prijemnog ispita ima svaki pojedini učenik na listi”, rekla je jedna čitateljica za Večernji list.

Oglasili se iz Carneta

Iz Carneta su potvrdili da je jutros došlo do prekida rada sustava e-upisa.

"Tijekom ranih jutarnjih sati došlo je do kratkotrajnog prekida rada sustava e-upisa. Sustav sada radi bez poteškoća te mu korisnici mogu pristupiti i provjeriti kako su rangirani na svojim ljestvicama poretka. 

Napominjemo da se prijamni ispiti još uvijek provode te u sustav nisu uneseni svi rezultati. Također, učenici do 8. srpnja u podne mogu ažurirati svoje ljestvice prioriteta, dok će konačni rezultati upisa biti objavljeni 10. srpnja", odgovorila je na upit Ana Smoljo, voditeljica Samostalnog odjela za komunikacije u Carnetu za Večernji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.