Kad će prestati kiša?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nastavlja se pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, danas češćom na istoku, gdje mjestimice može biti i obilnija. Na Jadranu će, uz promjenjivu naoblaku, danas biti sunčanih razdoblja, osobito u Dalmaciji, a na sjevernom dijelu prema večeri kiša. 

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni. Na Jadranu umjeren do jak sjeverni i bura, na jugu i sjeverozapadni, a bura će na sjevernom dijelu navečer jačati. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 14 do 17, na Jadranu između 19 i 22 °C.

Detaljna prognoza za danas

Istok Hrvatske imat će oblačan i kišan ponedjeljak uz povremeno umjeren sjeverozapadni, ponegdje i zapadni vjetar, ali slabiji nego u nedjelju. Temperatura, pak, podjednaka - od 9 do 13°C.

U središnjoj Hrvatskoj danju malo toplije od nedjelje, uz vrijednosti između 14 i 16°C. Prevladavat će oblačno, rijetko uz mogućnost za kraća sunčana razdoblja. Povremeno kiša, osobito popodne i navečer, a mjestimice će puhati umjeren sjeverozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu uz sjeverozapadni vjetar bit će i sjevernog, a krajem dana bure koja će ponegdje biti jaka s olujnim udarima. Bit će promjenjivo i pretežno oblačno uz više oblaka u drugom dijelu dana, kad valja računati i na kišu, najprije u Gorskom kotaru, zatim na dijelu sjevernog Jadrana i u Lici. Dnevna temperatura od 13 do 15 °C u Gorskoj Hrvatskoj te između 19 i 21°C na obali i otocima.

Na srednjem Jadranu od 20 do 22°C, a u unutrašnjosti Dalmacije bit će između 18 i 20 °C. Bit će također promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, s kišom uglavnom navečer i u noći. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a more malo i umjereno valovito.

Podjednaka valovitost mora i na krajnjem jugu Hrvatske, također uz sjeverozapadnjak koji prema otvorenom moru može biti i jak. Bit će uz to većinom sunčano i uglavnom bez oborine, s najvišom temperaturom od 20 do 23°C, prognozira za HRT Krunoslav Mikec.

Idućih dana sve manje kiše i sve više sunca

I idućih dana na kopnu povremena kiša, no bit će je manje često i u manjoj količini nego u dane vikenda i tijekom ponedjeljka. Nerijetko će biti i sunčanih razdoblja, uz koja će temperatura zraka postupno porasti, posebice od srijede.

Toplije i na moru, uz buru na sjevernom Jadranu, mjestimice jaku i olujnu, te istočnjak i jugo prema jugu. Pritom će biti i sunčanih razdoblja, ali i razdoblja s kišom, koja je najizglednija potkraj srijede i u četvrtak.

Sudeći prema trenutnim prognozama, kraj kiše očekuje nas tek za vikend.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.