Karlovačka policija uhitila troje krijumčara migranata

Fotografija ne prikazuje osobe i događaje iz članka Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Policijski službenici proveli su tri odvojena kriminalistička istraživanja nad tri osobe koje su tijekom 20. i 21. rujna uhićene na području PU karlovačke zbog sumnje u krijumčarenje migranata.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su 35-godišnjakinja i 48-godišnjak, oboje državljani Bosne i Hercegovine, na području Slunja i općine Netretić, u osobnim automobilima bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Svi zatečeni strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu, navela je policija.

21-godišnjak iz BiH tijekom noći u autu prevozio migrante

Nadalje, policijski službenici su jučer na području općine Cetingrad, u nezakonitom prelasku državne granice, pješice, između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine zatekli 21-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je tijekom noći u osobnom automobilu prevozio migrante.

"Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. Kaznenog zakona sve troje osumnjičenika su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku. 

Zbog počinjenih prekršaja, također je prema 35-godišnjakinji i 48-godišnjaku postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama", priopćila je PU karlovačka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.