KBC Split ima novog ravnatelja, jedini se javio na natječaj

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Upravno vijeće Kliničkog bolničkog Centra (KBC) Split imenovalo je u ponedjeljak za novog ravnatelja KBC-a dosadašnjeg zamjenika ravnatelja Krešimira Dolića, priopćeno je iz te bolnice.

Dolić je liječnik specijalist radiologije i subspecijalist neuroradiologije. koji je u KBC-u Split zaposlen od 2006. godine. Od 2016. godine je obnašao dužnost predstojnika Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Split, a od 2019. do 2023. bio je zamjenik ravnatelja.

"Odluka o imenovanju dostavit će se na suglasnost Ministarstva zdravstva. Mandat imenovanog ravnatelja traje četiri godine i počinje od 23. rujna 2024. godine", poručili su iz KBC-a.

Do Dolićeva stupanja na dužnost bolnicom će upravljati v.d. ravnatelja Marko Jukić, ginekolog koji je na tu funkciju došao ovoga ljeta nakon što je donedavni ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović dvije godine prije isteka mandata podnio ostavku i otišao u mirovinu.

Meštrović imao još dvije godine mandata, odlučio se za mirovinu

Radiolog u splitskoj bolnici jedini se javio na natječaj i dobio unisonu podršku na sjednici Upravnog vijeća, piše Dalmatinski portal. Podsjetimo, u lipnju je objavljeno da Meštrović dvije godine prije isteka mandata odlazi u mirovinu s dužnosti ravnatelja. Iako su mu na čelu splitskog KBC-a ostale još dvije godine drugog mandata, 10. srpnja, s obzirom na godine života, stekao je uvjete za odlazak u mirovinu, za što se i odlučio.

Dalmatinski piše da je Meštrović iznenada podnio zahtjev za mirovinu u srpnju jer je Beroš doveo svog čovjeka na čelo Upravnog vijeća te da je i ranije bilo jasno da ministar ne želi više Meštrovića, ali je čekao da prođu parlamentarni izbori za nastavak kadrovske politike.

Predsjednik Upravnog vijeća dr. Mate Petričević, piše Dalmatinski, čovjek je od Beroševog povjerenja, pa potpis za novog ravnatelja neće biti upitan. Osim toga, i ne pamti se praksa odbijanja kandidata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.