Kolinda završila posjet New Yorku: "Neću dopustiti da se odluke beskonačno otežu"

Foto: FAH

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović završila je službeni posjet Ujedinjenim narodima u New Yorku tijekom kojeg je uz ostale aktivnosti potpisala Pariški sporazum o klimatskim promjenama i na tu temu održala govor, priopćio je u petak navečer glasnogovornik predsjednice.

U sklopu službenih bilateralnih susreta, Grabar Kitarović  sastala se s premijerom Kanade, Justinom Trudeauom s kojim je razgovarala o unapređenju odnosa između dviju država, a posebno u području gospodarstva i ulaganja.

Složili su se kako je hrvatska zajednica u Kanadi ogroman potencijal za obje zemlje.

Na marginama tematske rasprave Opće skupštine Ujedinjenih naroda o ciljevima održiva razvoja, predsjednica Grabar-Kitarović održala je bilateralni sastanak i s mađarskim predsjednikom Jánosom Áderom te imala niz neformalnih susreta. Između ostalih, susrela se i sa zamjenikom glavnog tajnika UN-a Jan Eliassonom, s kojim je posebno razgovarala o problematici međunarodnog kaznenog pravosuđa i rada haškog tribunala.

Dodatno, u sklopu svojeg posjeta Ujedinjenim narodima u New Yorku, predsjednica Republike je bila predsjedateljica okrugloga stola i izvjestiteljica na temu obrazovanja kao jednog od ciljeva održivog razvoja te je predsjedala i dijelom plenarne rasprave predsjednika država i vlada o klimatskim promjenama, navodi se u priopćenju.

Kolinda je u New Yorku komentirala odnose u vladajućoj koaliciji te rekla da neće dopustiti da se odluke beskonačno otežu.

"Ono što jamčim je da ću biti taj čimbenik stabilnosti koji će štititi ustavno-pravni poredak, ali isto tako neću dopustiti da se odluke beskonačno otežu.  Treba prionuti radu, prionuti poslu", kazala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.