Detalji teške nesreće na A2. Kombi udario u kamion u kvaru, poginulo dijete (11)

POLICIJA je objavila detalje teške nesreće koja se jučer dogodila na autocesti A2 kod Zaboka.

"Jučer 15. srpnja 2023. godine, oko 17:50 sati, na autocesti A2 kod Mokrica došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradalo 11-godišnje dijete slovenskog državljanstva.

Prometna nesreća dogodila se kada se 38-godišnji slovenski državljanin, upravljajući teretnim automobilom-kombi vozilom slovenskih registracijskih oznaka, autocestom iz smjera Zagreba u smjeru Krapine nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je djelomično prešao vozilom na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi. 

Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela kombi vozila u stražnji lijevi dio poluprikolice teretnog motornog vozila, kojeg je zbog kvara zaustavio 50-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine. 

Dijete ispalo iz vozila

Nakon toga došlo je i do udara kombi vozila u bočni dio poluprikolice i njegovog slijetanja na travnatu nizbrdicu i udara u odvodni kanal, kojom prilikom je iz vozila ispalo 11-godišnje dijete koje je od zadobivenih ozljeda preminulo na mjestu događaja.

Vozač kombi vozila vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću bolnicu Zabok. Uslijed sudara došlo je do odbacivanja dijelova vozila na koje su, upravljajući osobnim automobilima, naletjeli 64-godišnji slovenski državljanin i 35-godišnji češki državljanin.

Očevid prometne nesreće obavili su policijski službenici u suradnji sa zamjenicom Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, a mrtvo tijelo smrtno stradalog djeteta prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Od 19 do 23:55 promet autocestom od čvora Mokrice u smjeru Krapine bio je zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima", objavila je policija.
 

*Vežite se sigurnosnim pojasevima u automobilima. Vezanje pojasa značajno povećava šanse za preživljavanje u slučaju prometne nesreće. Ma koliko kratak put bio, uvijek se vežite i pobrinite se da svi koji su s vama u vozilu također budu vezani. Vežite se i ako sjedite na stražnjem sjedalu - zakoni fizike jednako vrijede i na prednjem i na stražnjem sjedalu. Osim što je to i zakonski uvjetovano (kazna za nevezivanje pojasa je 1000 kuna), sigurniji ćete biti i vi, ali i svi ostali koji se nalaze s vama u vozilu. Vezanje pojasom jedan je od najučinkovitijih načina sprječavanja teških stradavanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.