Kramarić: Đ. Adlešić će se sigurno uključiti u predizbornu kampanju

VRŠITELJ dužnosti predsjednika HSLS-a Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku da će ta stranka 16. i 17. rujna u Rovinju održati sjednicu Predsjedništva i Središnjeg vijeća, na kojoj će objaviti svoj predizborni program koji bi, kako kaže, "trebao obuhvatiti sve segmente društva i teme o kojima će HSLS govoriti tijekom ove i iduće godine".

Na konferenciji za novinare Kramarić je kazao kako bi tada trebala biti poznata i većina nositelja lista HSLS-a po izbornim jedinicama, dodavši kako će, uz opće i nacionalne teme, stranačke organizacije imati autonomiju pri odabiru tema o kojima će govoriti tijekom predizborne kampanje.

Na upit novinara hoće li se u kampanju uključiti i predsjednica stranke Đurđa Adlešić, Kramarić je izrazio uvjerenost da će se predsjednica stranke što prije vratiti političkom djelovanju, a da je do tada najvažnije da stranka funkcionira. "Na kampanji se ni na koji način neće osjetiti, nadamo se što kraćem izostanku kolegice Adlešić, ali ona će se sigurno uključiti u predizbornu kampanju", dodao je.

Istaknuo je kako HSLS pozdravlja nedavni susret hrvatskog i slovenskog premijera Ive Sanadera i Janeza Janše jer drži da se granični sporovi trebaju rješavati na politički i dogovoran način, ali kako "to ne znači da treba dovesti u pitanje nacionalne interese, koji se moraju štititi na svakom pedlju našeg teritorija".

"S obzirom na to da imamo velike šanse ući u Europsku uniju, treba raditi na tome da se određeni nesporazumi sa susjedima što prije i djelotvornije riješe, a da se pritom ne dovedu u pitanje interesi RH", rekao je Kramarić.

Dodao je kako HSLS pozdravlja odluku Vlade o gradnji kuća za srpske povratnike, ocijenivši je "hrabrom", ali smatra kako nije dobro da se ti građani "getoiziraju", jer nam takva rješenja u 21. stoljeću nisu potrebna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.