Geodet izrešetan ispred svoje firme u Ateni. Policija: Ubio ga je profesionalac

Ilustracija: Shutterstock

U glavnom gradu Grčke jučer je brutalno ubijen 54-godišnji geodet Panagiotis Statis nakon što je izrešetan s 10 hitaca iz vatrenog oružja. Policija kaže da ovo ubojstvo podsjeća na mafijaško, da je dobro isplanirano te da ga je izveo profesionalac, navode grčki mediji.

Panagiotis je s partnerom bio vlasnik geodetske firme pred kojom je ubijen. Posljednjih godina vodili su važne projekte na otoku Mykonosu i Cycladesu. On je sa svojim kumom kupio zemljište na Mykonosu, na kojem su počeli graditi luksuzne vile. Policija još uvijek nije otkrila motiv ubojstva.

Pogubljenje u mafijaškom stilu u Ateni

Napadač je bio na motociklu i uspio je brzo pobjeći nakon što se dovezao do automobila i pucao u geodeta. Policija je s mjesta zločina izvukla najmanje 15 čahura, a audiosnimka trenutka pucnjave pokazuje da je počinitelj ispalio salvu metaka, zastao nekoliko sekundi, a zatim ispalio posljednji hitac.

Policiju je o ubojstvu oko 8:30 obavijestio poslovni partner žrtve, koji je vlasnik BMW-a u kojem je geodet bio kada je likvidiran. Nije jasno je li on svjedočio pucnjavi.

Policija je utvrdila da ubijeni nije imao dosje, ali da je prije tri godine prijavio da je pretučen. Policija je tada istraživala taj slučaj, ali nitko nije priveden ili osuđivan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.