Majka dvoje djece poginula u Alpama. Žičara joj uhvatila robu i povukla preko litice

Foto: Društvene mreže

Margherita Lega (41), majka dvoje djece, smrtno je stradala u talijanskim Alpama nakon što je pala u 150 metara duboku provaliju. Tragedija je uslijedila jučer oko 11 sati, nakon što je ženinu odjeću zahvatila planinska žičara, piše La Repubblica.

Vjeruje se da su pad u provaliju vidjela djeca nesretne žene. Lega je pala u dolini Anzasca, području u Pijemontu koje je popularno među planinarima, a nalazi se sjeveroistočno od Torina.

Žičara je vukla ženu više od 50 metara preko ruba litice

Žičara, koja se koristi samo za prijevoz predmeta, iznenada se uključila dok je Lega utovarivala prtljagu u nju. Žičara ju je vukla više od 50 metara preko ruba litice. Nakon što žičara više nije mogla izdržati težinu 41-godišnjakinje, žena je pala. Suprug stradale ispitan je u lokalnoj policijskoj postaji.

Gradonačelnica Calasca Castiglione Silvia Tipaldi izrazila je sućut obitelji te kazala da je šokirana tragičnom smrću žene. Tipaldi je rekla kako je žičara redovito prolazila kontrole i da vjeruje kako se tragedija slučajno dogodila.

Žičara je zapečaćena

Obitelj je pokušavala doći do zaseoka Drocala u kojem ima tek nekoliko kuća. Još uvijek nije poznato jesu li se tamo zaputili jer tamo imaju rodbinu, prijatelje ili su bili u prolazu. Gotovo 400 metara duga je žičara koja povezuje zaselak s planinom te prelazi strmu klisuru. Žičarom obično upravljaju dvije osobe - jedna na vrhu i druga na dnu.

Na mjesto strašne nesreće došlo je preko 100 djelatnika hitnih službi, uključujući vatrogasce, policiju i timove gorske službe spašavanja. Tijelo 41-godišnjakinje je locirano i izvučeno iz provalije uz pomoć helikoptera i penjača.

Dok se utvrđuju okolnosti događaja i dok se istražuje jesu li poštovane sve sigurnosne mjere, žičara je zapečaćena. Prijavljeno je da se sustav sam iznenada pokrenuo i da razlog tek treba utvrditi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.