Majka učenika: Krvavi dječak je dozivao svoju sestricu po školi

Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

VLADA Srbije proglasila je trodnevnu žalost poslije masakra u kojem je učenik osnovne škole "Vladislav Ribnikar" jučer ubio osmero školskih kolega i zaštitara te ranio još šestero učenika i profesoricu.

>> Beograđani na ulicama tražili ostavke. Objavljeni novi detalji o motivima masakra

Šef beogradske policije Veselin Milić rekao je da se, poslije dojave dužnosnika škole da jedan učenik nasumično puca, policiji javio dječak koji se punim imenom i prezimenom predstavio kao Kosta Kecmanović i rekao da je pucao na više osoba. Milić je potvrdio da ga je policija ubrzo uhitila. Napadač je smješten na odjel psihijatrije.

 

"Mislili su da netko baca petarde"

Učenici koji su išli u školu i preživjeli masakr svjedoče o strašnim prizorima. Roditeljima su ispričali da nisu ni slutili kakav se horor događa te su mislili da netko u hodniku baca petarde, piše Telegraf.

"Moj sin je bio u svečanoj sali na fotografiranju i razred se vraćao prema učionici u trenutku kada je počela pucnjava. Rekao mi je kako su svi mislili da je netko bacio petarde. Oni su ušli u učionicu, ali, kako su i dalje čuli zvukove, nekoliko njih je izašlo ispred učionice da vide što se događa", svjedoči majka jednog od učenika.

Kaže da je u tom trenutku prema učenicima dotrčao jedan od nastavnika koji im je rekao da bježe. "Nastala je opća pomutnja. Sin mi je rekao da je u hodniku vidio krvavog dječaka kako doziva svoju sestricu. Djeca su nekako uspjela izaći u dvorište, svi smo premrli od straha dok nismo preuzeli našu djecu", ispričala je majka.

Ističe da dječaka koji je počinio masakr nije poznavala, kao ni njen sin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.