Mladiću (21) u Kaštelima oduzet auto, policija traži da ide u zatvor

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Policajci su u srijedu u Kaštel Starom zaustavili automobil kojim je upravljao 21-godišnjak kojem je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Vozač je doveden u službene prostorije, a automobil mu je privremeno oduzet.

Policajci su ga zaustavili oko 23:15, kad su primijetili da je auto u kojem su dvije osobe ubrzao nakon što je vozač vidio policajce. 

"Vizualnim pregledom uočeno je da se u vozilu iza vozačevog sjedala nalazi željezna šipka duljine oko 50 centimetara koja može biti namijenjena za napad ili nanošenje ozljeda", kažu iz policije.

S obzirom na postojanje sumnje na počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, nakon dovršetka istraživanja odveden je na općinski prekršajni sud.

"S obzirom da je okrivljeni ponavljač najtežih prometnih prekršaja u optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje i izricanje kazne zatvora, kako bi spriječili okrivljenog u daljnjem činjenju najtežih prometnih prekršaja koji mogu dovesti do štetnih posljedica, kako za okrivljenog tako i za druge sudionike u prometu kao i za građane", piše u priopćenju koje šalje PU splitsko-dalmatinska.

Nakon dovođenja sud je vozača pustio na slobodu i predmet stavio u redovan postupak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.