Mostov vijećnik: Projekt bazena u Španskom pokazuje punu nesposobnost gradske uprave

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gradski zastupnik iz kluba Mosta Trpimir Goluža danas je ustvrdio da je zagrebačka gradska uprava nesposobna te naveo da je "izgubila" 18 milijuna eura europskih sredstava za bazen u Španskom te da kasni s obnovom stadiona u Kranjčevićevoj.

"U međuvremenu je cijena projekta bazena u Španskom narasla za 12 do 13 milijuna eura, odnosno 100 milijuna kuna, tako da će sada građani taj bazen platiti 30 milijuna eura, iako je mogao biti financiran u potpunosti europskim sredstvima", rekao je Goluža na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici.

Riječ je, kaže, o projektu čija je prvobitna vrijednost bila 18 milijuna eura te je Grad Zagreb aplicirao na europska sredstva koja je država dobila preko Ministarstva turizma.

"Projekt pokazuje punu nesposobnost gradske uprave"

Zagrebačka Gradska uprava tužila je Ministarstvo turizma, koje im je odbilo odobriti europska sredstva zbog nepotpune dokumentacije, a Goluža je izvijestio da je Upravni sud prošloga tjedna nepravomoćno tu tužbu odbio.

"Projekt bazena u Španskom pokazuje punu nesposobnost gradske uprave da na primjeren način i pravovremeno dođe do europskih sredstava", smatra Goluža.

Osvrnuo se i na kašnjenje rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj, jednog od prioritetnih projekata aktualne gradske uprave. Početak obnove je, kaže, bio najavljen za prvu polovicu 2022., po svemu sudeći, počet će tri godine kasnije, a s time kasni i projekt novog stadiona u Maksimiru. "Bilo bi veliko iznenađenje da maksimirski stadion bude dovršen do 2028.", ocijenio je Goluža.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.