Krijumčar migranata probio rampu na granici i prevrnuo se na krov, ima ozlijeđenih

Screenshot: Google Street View

Rano jutros, bosanskohercegovački državljanin je, krećući se iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, osobnim vozilom bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka probio rampu na graničnom prijelazu izbjegavajući graničnu kontrolu te se udaljio prema unutrašnjosti, priopćili su iz karlovačke policije.

"Oglušio se na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika koji su ga pokušali zaustaviti te je na području općine Vojnić, zbog neprilagođene brzine, sletio izvan kolnika i prevrnuo se na krov.

Ozlijeđena četiri strana državljana

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđena četiri strana državljana koje je prevozio, a kojima je pružena liječnička pomoć u zdravstvenoj ustanovi. Preostali strani državljani kojima nije bila potrebna medicinska pomoć dovedeni su u službene prostorije policije, a kamo će biti prevezeni i ozlijeđeni po otpustu iz zdravstvene ustanove.

Prema stranim državljanima bit će proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima. 

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. KZ-a i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. KZ-a, osumnjičeni muškarac bit će predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. 

Također će prema osumnjičenom biti postupano i sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama", naveli su u priopćenju iz karlovačke policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.