Nastavlja se istraga pada aviona u Brazilu. "Kopilot je pitao pilota što se događa"

Foto: EPA

Snimka crne kutije iz zrakoplova koji se srušio u Brazilu, pri čemu su poginule 62 osobe, pokazuje kako je kopilot govorio da je letjelici potrebno "više snage". Zrakoplov je putovao iz Cascavela u Sao Paulo kada se srušio oko 80 kilometara od odredišta. 

Poginule su sve osobe koje su bile u letjelici, a nitko na tlu nije ozlijeđen. Vlasti koje istražuju nesreću sada imaju crnu kutiju, ali njen sadržaj ne nudi jasan uzrok pada, izvijestila je lokalna postaja TV Globo. Postaja tvrdi kako je dobila transkript, koji navodno pokriva oko dva sata snimke crne kutije. 

Čuje se kako kopilot pita pilota što se događa i kaže da avionu treba "više snage", navodi TV Globo. Pilot i kopilot su uočili da počinju gubiti visinu minutu prije nego što je letjelica udarila o tlo, izvijestio je glavni informativni program postaje Jornal Nacional. Rečeno je da su snimljeni i krici u sekundama prije pada.

 

Odmah se pojavile snimke pada zrakoplova

Lokalni mediji piše, pozivajući se na ljude uključene u istragu nesreće, kako sama analiza zvuka vjerojatno neće otkriti uzrok nesreće. Rečeno je da vlasti na snimci nisu pronašle nikakve neobične zvukove, poput onih koji ukazuju na požar ili kvar motora.

Brazilski centar za istraživanje zrakoplovnih nesreća Cenipa priopćio je kako "jamči" da nijedna publikacija nije pristupila audio zapisu ili transkriptu, ali nije komentirao izvješće TV Globo. Videozapisi podijeljeni na društvenim mrežama pokazuju kako se letjelica ATR 72 okomito spušta te spiralno pada.

Piloti nisu prijavile probleme ili loše vremenske uvjete, prethodno su rekle vlasti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.