Nastavlja se prekinuto suđenje za ratni zločin u Morinju

ZAHTJEV za izuzećem predsjednice Vijeća suda Milenke Žižić, kao i vršioca dužnosti predsjednika Višeg suda Ivice Stankovića u slučaju suđenja za ratne zločine u Morinju, Prizivni sud Crne gore odbacio je kao neosnovan, dok je zahtjev za izuzećem sudaca Slavke Vukčević, Lazara Akovića, Dragice Vuković, Čedomira Janjevića i Radomira Ivanovića u istom slučaju ocijenjen kao nedopušten.

Ubijani i mučeni civili i branitelji

Riječ je o suđenju šestorici optuženih pripadnika bivše Jugoslovenske narodne armije (JNA) koje se terete za zločine u logoru "Morinj" 1991. i 1992. godine gdje su su ubijeni, zlostavljani i mučeni većinom dubrovački branitelji i civili. Optužnice su podignute protiv Mlađena Govedarice, Iva Gojnića, Zlatka Tarle, Špire Lučića i Bore Gligića, a svi se nalaze u pritvoru osim Ive Menzalina koji je skriva u Beogradu. Specijalna tužiteljica za borbu protiv organiziranog kriminala Stojanka Radović, podignula je optužni prijedlog zbog kaznenog djela ratni zločini protiv civilnog stanovništva kao i protiv ratnih zarobljenika.

Zahtjev za izuzećem tražili su odvjetnici optuženih zbog pristranosti pa je suđenje moralo biti prekinuto. Viši sud u Podgorici ovih će dana odrediti datum nastavka suđenja koji se s nestrpljenjem očekuje u Dubrovniku. Naime, optužnica se zasniva na materijalnim dokazima i iskazima 183 svjedoka, a veliki dio materijala i iskaza doznačila je hrvatska strana, odnosno sud u Dubrovniku.

I.Ć.
Foto: Vijesti.cg.yu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.