Nedjeljno jutro bit će lijepo. Onda stiže pogoršanje, najgore će biti u ponedjeljak

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

Sutra će u prvom dijelu dana prevladavati sunčano vrijeme, a u unutrašnjosti se ujutro ponegdje može pojaviti magla. Tijekom dana sa zapada će postupno dolaziti jače naoblačenje s kišom, stoji u prognozi DHMZ-a za sutra.

Navečer, a osobito u noći na ponedjeljak, na Jadranu i u područjima uz obalu očekuje se mjestimice obilna kiša, dok su lokalno moguća i grmljavinska nevremena.

Puhat će umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu će jugo navečer jačati.

Jutarnje temperature zraka bit će između 12 i 17°C, ponegdje u gorskoj Hrvatskoj niže, dok će na Jadranu biti od 19 do 23°C.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 27 i 32°C.

Što s ponedjeljkom?

Detaljniju prognozu za početak tjedna napravio je prognostičar Izidor Pelajić.

"U ponedjeljak umjereno i pretežno oblačno te kišovito. Obilna kiša past će osobito u gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a pljuskovi s grmljavinom lokalno mogu biti izraženiji i u ostatku unutrašnjosti.

Osjetno će osvježiti uz okretanje vjetra na sjeveroistočni i sjeverni. U utorak postupno smirivanje, ponegdje još s pljuskovima, te ujutro svježije, ponegdje uz maglu.

Na Jadranu postoji velika vjerojatnost izraženih grmljavinskih nevremena u ponedjeljak, uz jako i moguće olujno jugo te obilnu kišu. Vrućina će prestati, prolazno će zatim zapuhati umjerena bura pa sjeverozapadnjak.

U utorak i srijedu većinom sunčano s pljuskovima na jugu vjerojatno još u utorak ujutro, a na sjeveru u srijedu poslijepodne", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, prognostičar iz DHMZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.