Novi incident u prenoćištu za beskućnike u centru Zagreba: "Mjesecima ne spavam"

Foto: Čitatelji Indexa

U CENTRU Zagreba, na adresi Ilica 29, Grad je preko gradske udruge Dobri dom u veljači otvorio prenoćište za beskućnike. Trebalo je to biti, kako su tada uvjeravali iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, privremeno rješenje tijekom zime i dok se ne otvori preuređeno prenoćište u Kustošiji, gdje bi za beskućnike bio organiziran i dnevni boravak te sanitarni čvor s tuševima.

Index je opširnije o ovom slučaju pisao prije desetak dana

Tijekom vikenda je, javlja HRT, došlo do novog incidenta.

"Zadnjih nekoliko mjeseci proživjeli smo svašta, od droge, alkohola i nasilja između korisnika prenoćišta", rekao je stanar Vatroslav Zuppa Bakša.

"Pojedinci su učestalo mokrili, povraćali, sve je puno fekalija, cijelo vrijeme smo Grad o tome informirali i Grad je cijelo vrijeme imao dostupne sve informacije o tome što se ovdje događa i nisu ništa poduzimali dok nismo krenuli s medijima", kaže Bakša.

Grad je osigurao zaštitara koji, nažalost, nije bio dovoljan te su ove subote opet imali ozbiljan incident, kada je izbio sukob u prenoćištu, pa je i policija morala intervenirati, javlja HRT.

Iz Grada su najavili da će prenoćište biti preseljeno u objekt u Ilici 259 za koji je osigurano 500 tisuća eura i u tijeku je izrada projektne dokumentacije, no stanari ove zgrade u to ne vjeruju.

"Mi im ništa ne vjerujemo dok ne vidimo konkretne podatke. Naime, navodno rade prenamjenu te lokacije, ali mi nemamo vremena čekati. Mi smo toliko toga već izdržali, ja već četiri i pol mjeseca ujutro ne spavam jer od jutra kreće buka", upozorava Bakša. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.