Čovjek koji je optužen za navodni pokušaj atentata na Trumpa: Šokiran sam

Foto: Instagram

MUŠKARAC iz Las Vegasa uhićen je u subotu zbog ilegalnog posjedovanja oružja u blizini skupa Donalda Trumpa u Coachelli u Kaliforniji, priopćio je Ured šerifa okruga Riverside.

Prema navodima policije, zamjenici šerifa, koji su bili raspoređeni na skup bivšeg američkog predsjednika, zaustavili su vozača u SUV-u na kontrolnoj točki u blizini raskrižja Avenije 52 i Celebration Drivea. Tamo su policijski službenici otkrili da je muškarac ilegalno posjedovao pištolj, sačmaricu i spremnik velikog kapaciteta. Također je imao lažnu propusnicu za skup.

Taj muškarac, kasnije identificiran kao 49-godišnji Vem Miller, priveden je i smješten u zatvor John J. Benoit Detention Center.

Miller je u međuvremenu pušten iz pritvora uz jamčevinu od 5000 dolara, izvijestili su lokalni mediji. The Telegram je objavio da bi se pred sudom trebao pojaviti u siječnju.

"Ovaj incident nije ugrozio sigurnost bivšeg predsjednika Trumpa ni sudionika skupa", priopćio je šerifov ured. 

Republikanac, "suvereni građanin"

Chad Bianco, šerif okruga Riverside koji otvoreno podržava Trumpa, rekao je jučer za Southern California News Group da je "vjerojatno spriječen još jedan pokušaj atentata". Dodao je da je Miller na kontrolnoj točki pokazao lažne VIP i press propusnice. 

Lokalni mediji navode da je Miller registrirani republikanac. Magistrirao je na UCLA-u. 2022. se kandidirao na izborima za skupštinu Nevade, ali je izgubio, objavile su lokalne novine The Press-Enterprise.

Šerif je rekao da je Miller dio desničarske protuvladine skupine. Sebe smatra "suverenim građaninom" te smatra da ne podliježe zakonima osim ako se s njima ne slaže.

Miller: Šokiran sam, podržavam Trumpa

U međuvremenu, Miller je u jučer izjavio za Southern California News Group da je "šokiran" uhićenjem i optužbama da je pokušao napasti bivšeg predsjednika kojeg podržava.

Miller je rekao da je bio na skupu u Kaliforniji s "posebnom propusnicom" koju mu je dao suradnik Republikanske stranke i da nikada nije imao problema kada je prisustvovao Trumpovim skupovima u Nevadi s oružjem u prtljažniku.

Šerif: Kod nas nema bolesti kao u Los Angelesu

"Mislio sam da se to neće dogoditi u okrugu Riverside. Nemamo iste probleme s bolestima i nasilne prosvjede kao što su oni u Los Angelesu. Bolji smo od toga. Zamislite", rekao je šerif Bianco.

"Vjerojatno su moji zamjenici spriječili treći pokušaj atentata", rekao je Bianco. Šerif je kasnije nazvao Millera "političkim luđakom".

Millerovo uhićenje je uslijedilo nakon dva neuspjela pokušaja atentata na bivšeg predsjednika. U srpnju su pucnji ispaljeni tijekom Trumpovog skupa u Butleru, u Pennsylvaniji, pri čemu je jedan posjetitelj skupa poginuo. U rujnu je uhićen muškarac nakon što je navodno planirao ubiti predsjedničkog kandidata dok je bio na svom golf-terenu na Floridi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.